Puig anuncia la signatura d’un conveni amb CriteriaCaixa per a posar a la disposició de la ciutadania 500 habitatges de lloguer social

Subratlla que la mesura, que permetrà afavorir el lloguer assequible d'habitatges que l'entitat té buides, cerca utilitzar "tots els recursos possibles" per a garantir "el dret real a l'habitatge"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell signarà, abans que finalitze el mes de febrer, un conveni amb CriteriaCaixa que permetrà posar a la disposició de la ciutadania 500 habitatges en règim de lloguer social.

Així ho ha avançat Puig durant la sessió de control de les Corts, on ha assegurat que és “fonamental” aportar “tots els recursos possibles” per a “fer possible el dret real a l’habitatge”.

El Consell ha negociat amb l’entitat financera i signarà un conveni pel qual li abonarà un lloguer per aquests pisos a un preu molt reduït i, a continuació, el posarà a la disposició dels valencians i valencianes també amb un preu de lloguer molt assequible.
La mesura permetrà facilitar lloguers assequibles procedents de cartera d’habitatges que l’entitat bancària té buides en la Comunitat Valenciana.

El president ha ressaltat que les polítiques socials sempre han format part “principal i prioritària” de l’acció del Govern valencià. Puig ha afirmat, en aquest sentit, que els avanços en matèria de serveis socials han sigut “espectaculars” en aquesta legislatura, malgrat que encara es tenen “problemes associats a la infrafinançiació” que és necessari superar, i ha recordat que Les Corts han aprovat aquest dimecres “la llei més avançada de Serveis Socials”.

El president ha destacat que aquest esforç es plasma també en el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana, que atén actualment 74.884 persones a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica, un 80% més que el juliol de 2015. Puig ha indicat referent a això que, durant aquesta legislatura, s’han tramitat 60.000 expedients de nous beneficiaris que s’han incorporat al sistema.

Publicitat