El Consell es personarà en el cas de l’assassinat masclista de Sheila

Oltra recorda que la web sinmaltrato.gva.es inclou informació i recursos per a les dones víctimes de violència de gènere

El Consell ha autoritzat l’Advocacia General de la Generalitat per a exercir l’acció popular en el cas de l’agressió masclista, amb resultat de mort, de Sheila, la dona de Plans assassinada presumptament per la seua parella el 9 de febrer.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha informat dels assumptes aprovats pel Govern valencià en la seua reunió setmanal, ha insistit en “el paper fonamental de la societat” per a “actuar amb fermesa i rapidesa quan detectem o sospitem que puga existir un cas de violència de gènere”.

Referent a això, Oltra ha recordat que la pàgina web consultar ací “inclou informació i recursos per a les dones víctimes de violència de gènere”. A més, el personal de la Xarxa de Centres Dona 24 Hores i el telèfon 016 “ofereix informació i assessorament jurídic”.

La vicepresidenta ha posat en relleu que, des que es comptabilitzen els casos de violència de gènere, 1 de gener de 2003, “984 dones han sigut assassinades i 27 xiquets i xiquetes, comptabilitzats des de l’1 de gener de 2013”. Només en 2018, van ser assassinades 47 dones (dues dones i dos xiquets en la Comunitat). En 2019, ja han mort nou dones.

“Cada vegada que parlem d’un nou cas de violència masclista fallem com a societat. Ens estem fallant a tots i totes i estem fallant-les a elles”, ha insistit Oltra.

Vaga de les dones del Consell

D’altra banda, la vicepresidenta ha anunciat que les dones del Consell s’uniran, el pròxim 8 de març, a “la mobilització global a nivell planetari de la reivindicació dels drets d’igualtat entre home i dones”.

Per aquest motiu, segons ha avançat Oltra, no se celebrarà la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià. “La portaveu d’aquest Govern és dona i no hi havia voluntat per part dels homes de fer d’esquiroles i substituir-me en aquesta roda de premsa perquè si, al final, el missatge, és que si les dones parem, el món es per a, no tindrem roda de premsa la setmana que ve”, ha indicat.

Reptes davant el canvi climàtic

Entre altres assumptes, el Consell ha analitzat l’informe sobre l’Estratègia davant el Canvi Climàtic, “un dels principals reptes als quals actualment s’enfronta la societat i també un deute enfront de les generacions futures”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Referent a això, Oltra ha posat l’accent que la Comunitat Valenciana “està situada en un territori molt vulnerable al canvi climàtic”, per la qual cosa és “imprescindible disposar d’una estratègia d’actuació que integre les polítiques en un mateix document”.

La vicepresidenta ha indicat també que “resulta fonamental l’educació ambiental a la ciutadania i la conscienciació de la societat, ja que una de les eines més potents quan parlem de canvi climàtic és el canvi de costums, de formes de producció, de consum i de viatges, entre altres”.

Precisament, amb motiu de la celebració del ‘Fridays for Future’, el Consell s’ha unit “simbòlicament” a totes les concentracions de joves. “Ens unim i donem suport totes aquelles reivindicacions per al desenvolupament de polítiques davant el canvi climàtic, amb un acte de responsabilitat cap al futur i les generacions que hauran d’habitar aquest món”, ha emfatitzat Oltra.

Publicitat