El projecte de PGE per a 2019 comptarà amb una inversió regionalitzada del 10% per a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat destaca "la voluntat política" del president del Govern, Pedro Sánchez, "per traure de la marginació a la Comunitat"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el compromís del cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, perquè el projecte de pressupostos generals de l’Estat per a 2019, compte amb una inversió regionalitzada del 10% per a la Comunitat Valenciana.

“Això és una plasmació de la voluntat política de traure de la marginació a la Comunitat”, ha expressat el president en donar a conéixer la notícia, al final de la reunió que ha mantingut amb el president del Govern, Pedro Sánchez en Moncloa.

A més, el cap del Consell ha assegurat que Sánchez li ha transmés “la voluntat del Govern d’arribar a un acord per a superar la infrafinanciació de la Comunitat”.

“El president del Govern és conscient de les dificultats que hi haurà per a aprovar els pròxims Pressupostos Generals”, ha assegurat Puig, qui també ha avançat que en aquests mateixos comptes “aniran plasmades mesures extraordinàries per a les comunitats autònomes infrafinançades”.

Quant al deute, Puig ha indicat que el Govern analitzarà la qüestió “amb serietat i que la Generalitat rebrà una contestació en breu”.

Sobre la Llei de Dependència, el president ha expressat la seua satisfacció pel compromís del Govern d’Espanya “d’incrementar la seua participació fins al 50% en els pròxims anys”, ja que, actualment, està en el 12%. “Això suposarà majors ingressos per a la Comunitat”, ha afirmat Puig.

Altres concessions
El president ha anunciat que el Govern d’Espanya donarà suport amb “una important inversió” l’ampliació de la caserna de Nacions Unides a Quart de Poblet. “El ministre d’Afers exteriors, Josep Borrell, es reunirà el pròxim dia 9 d’octubre amb representants de l’ONU per a tractar aquest assumpte”, ha assegurat.

A més, el president ha indicat que l’Executiu central s’ha compromés a donar suport al Centre d’Estudis sobre Envelliment que es localitzarà a Alacant. Respecte a Castelló, ha expressat que l’aeroport serà declarat de “servei públic” amb la finalitat que acabe sent part de la xarxa d’AENA.

Catalunya
El cap del Consell ha expressat una vegada més “la lleialtat reivindicativa i l’absoluta col·laboració” de la Generalitat amb el Govern central pel que fa a Catalunya.
“El Govern està fent el correcte en la cerca del diàleg i allunyant-se de la confrontació dins de la llei”, ha expressat el president de la Generalitat.

Així, Puig ha indicat que el Govern d’Espanya és un “aliat de la Comunitat” i ha agraït el seu compromís que “s’evidenciarà el pròxim 9 d’Octubre amb l’assistència de Pedro Sánchez als actes del dia de la Comunitat Valenciana”.

Publicitat