Puig reivindica la labor de la Policia Autonòmica com a garantia d’estabilitat i progrés en la Comunitat Valenciana

El president ha destacat que la renovació del conveni amb el Ministeri de l'Interior permetrà incrementar fins a 500 els efectius d'este cos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la labor que realitza la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Generalitat com a garantia de l’estabilitat i el progrés en la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell s’ha pronunciat així durant l’acte de commemoració del Dia de la Policia Nacional, que ha comptat amb la presència del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i que coincideix a més amb les celebracions del XXV aniversari d’esta unitat i la renovació del seu acord de col·laboració entre el Ministeri de l’Interior i la Generalitat.

En este sentit, Puig ha destacat que la signatura del conveni, que no se signava des de l’any 2007, suposa el “suport legal” necessari per al manteniment de la Policia Autonòmica, i ha assegurat que, gràcies a ell, esta unitat, que ara compta amb 393 membres, “s’incrementarà fins als 500 efectius abans de l’any 2020”.

Puig ha agraït la “inestimable col·laboració” de la Policia Autonòmica en la lluita contra la violència de gènere en els centres d’acolliment de dones maltractades i habitatges tutelats. Acabar “amb esta xacra que cada vegada mata a més dones al nostre país” és “una lluita de tota la societat” a la qual s’ha de fer front “amb més força”, perquè cada vegada que assassinen, a una dona “fallem tots i totes”, ha indicat.

El president ha elogiat, així mateix, la “impecable actuació” de les forces policials “en la rebuda dels immigrants de l’Aquarius“, una intervenció que, tal com ha explicat, va comptar amb 108 efectius en labors de trasllat i seguretat en els centres habilitats a Xest i Alacant, on van ser ateses 616 persones. “Europa va mirar a València amb l’orgull de saber que els valors de la Il·lustració no es negocien” ha prosseguit Puig.

El president ha defensat que el paper de la Policia “ha de reivindicar-se” perquè compta amb “un extraordinari equip de dones i homes que posen al servei de la societat la seua vocació i la seua qualitat humana”.

En este sentit, ha destacat les quasi 500.000 intervencions realitzades per la Policia Autonòmica en 2017, així com les més de 2.000.000 vinculades al 112 i a l’atenció a la ciutadania.

“Estes xifres demostren el treball ingent” de servei a la Comunitat, però, sobretot, els valors que uneixen a la societat, ha afegit Puig en l’acte de commemoració del Dia de la Policia Nacional, on també ha estat present la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

CatalanSpanish