Economia concedeix 26 milions d’euros per a millorar 94 polígons industrials de la província de València

Les ajudes de millora i modernització 2018-2019 de l'Ivace beneficiaran a 61 municipis valencians

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit 26 milions d’euros per a subvencionar les actuacions de millora i modernització d’un total de 94 polígons industrials de la província de València.

Estes ajudes es distribuiran en els exercicis 2018 i 2019. Així, en 2018 s’invertira un total de 13,57 milions d’euros i 12,43 milions en 2019. Les subvencions formen part de la convocatòria d’ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics amb caràcter plurianual, per als exercicis 2018 i 2019.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha assegurat que “si millorem els polígons, estem millorant també la qualitat de vida dels treballadors i treballadores i la ciutadania, que es beneficia d’actuacions com una major vigilància, millora de les zones verdes i de l’enllumenat i implantació de recorreguts bio saludables”.

Cal recordar que les subvencions de l’Ivace tenen un caràcter plurianual per als exercicis 2018 i 2019. És a dir, poden ser per a projectes i actuacions anuals (executables en 2018) o plurianuals (executables en 2018 i 2019). Els municipis als quals se’ls concedisquen ajudes plurianuals tindran una subvenció del 100% en l’exercici 2019.

Municipis beneficiaris
Els municipis beneficiaris de les ajudes 2018-2019 en la província de València són Canet d’En Berenguer, Sagunt, Benaguasil, Bétera, Llíria, Loriguilla, Marines, Nàquera, La Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Vilamarxant, Xalans, Xarafull, L’Alcúdia de Crespins, Canals, La Font de la Figuera, Llanera de Ranes, La Llosa de Ranes, Moixent, Novel·le, Vallada i Xàtiva.

Així mateix rebran subvencions per a millorar els polígons industrials les poblacions de Bunyol, Xiva, Requena, Utiel, Alberic, l’Alcúdia, Algemesí, Alzira, Carlet, Catadau, Montserrat, La Pobla Llarga, Sant Joanet, Tous, Almussafes, Corbera, Cullera, Polinyà del Xúquer i Sollana.

També es beneficiaran Alboraia, Meliana, Montcada, Museros, Puçol, Rafelbunyol, Alaquàs, Aldaia, Mislata, Paterna, Picanya, Quart de Poblet, Torrent, Xirivella, Beniparrell, Catarroja, Picassent, Silla, Figueroles de Domenyo i El Villar.

Actuacions subvencionables
Les actuacions susceptibles d’ajuda són les d’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis, vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, passarel·les de vianants, ampliació o creació de depuradora, millora de la imatge del polígon, millora de l’enllumenat públic, generació d’energia renovable, i serveis contra incendis.

També se subvenciona la implantació d’ecoparcs o de sistemes de gestió de residus, millora de zones verdes i implantació d’estes i sobre el viari de zones i recorreguts bio saludables i creació d’eina web amb informació del polígon industrial accessible a l’Ivace.

Així mateix, se subvenciona la millora viària, com implantar més aparcaments i vials, vials més amplis, nous accessos, senyalització o identificació de carrers, senyalització horitzontal o vertical de trànsit, millora del sanejament separatiu de les aigües residuals, millora en el subministrament d’aigua, bruta i potable o augment de cabal i pressió i dotació de subministrament de gas a alta i baixa pressió.

CatalàEspañol