Ximo Puig: “Els Pressupostos per a 2019 són els més ambiciosos de la legislatura”

Ha citat la inversió social, creació d'ocupació i igualtat d'oportunitats com "els tres elements clau que exemplifiquen la legislatura"

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2019 són “els més ambiciosos de la legislatura” i se centren “en el gran objectiu que és la creació d’ocupació”.

Aquests pressupostos van dirigits a la creació d’ocupació, a tindre els mateixos recursos que la resta d’autonomies per a despesa social i al fet que tota la ciutadania tinga garantia que hi ha igualtat d’oportunitats, ha assenyalat hui Puig en una reunió dels càrrecs electes dels socialistes valencians en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim).

Segons ha indicat, l’acte, que ha servit per a “analitzar com els comptes de la Generalitat milloraran la vida dels valencians”, s’ha convocat per a “visualitzar que, una vegada superades les esmenes a la totalitat” aquesta setmana en Les Corts, serà el quart any en què hi haurà Pressuposats en la Comunitat “dins del termini i en la forma escaient”, una situació “molt positiva” per a la imatge dels valencians.

Així mateix, ha afegit que quan va començar el govern que va nàixer del Pacte del Botànic “l’oposició plantejava que era un govern d’inestabilitat”, però, “no obstant això, ha sigut tot el contrari”, segons recull un comunicat del PSPV.

“Hem sigut un exemple d’estabilitat, diàleg i honradesa”, ha dit Puig, qui considera que, per això, la Comunitat Valenciana “ha passat del paradigma de la corrupció al paradigma de la solidaritat”.

“En tres anys s’han creat 200.000 nous llocs de treball en la Comunitat”, segons el líder del PSPV, i ha destacat que “això ho ha fet la societat civil, des de les empreses fins als mateixos treballadors, però el govern ha posat l’escenari d’estabilitat que ha de ser l’element fonamental”.

“La Comunitat Valenciana s’ha normalitzat, s’ha convertit en una comunitat que lidera el creixement econòmic i a més lidera les polítiques socials”, ha asseverat el cap del Consell.

Ximo Puig ha apuntat que la tasca que el seu partit té aquests moments és “explicar a la ciutadania quin ha sigut el relat d’aquesta legislatura i també compartir amb ells l’esperança d’un nou futur iniciat des de la Comunitat”.

Així, ha citat la inversió social, creació d’ocupació i igualtat d’oportunitats com “els tres elements clau que exemplifiquen la legislatura”, i ha expressat el seu desig de “no tornar al passat”, sinó de continuar “lligats al futur”.

Publicitat