Puig bonificarà un 99% l’impost de successions i donacions a les empreses familiars si revalida el càrrec

Ximo Puig ha ressaltat que aquesta exempció tindria "un impacte relatiu en el pressupost d'entre dos i set milions d'euros, però que demostra la nostra voluntat política"

Europa Press

El ‘president’ de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat durant un acte de la plataforma ‘Volem Més’ a Alacant, que, si revalida el càrrec, la pròxima legislatura les empreses familiars que garantisquen “un mínim d’activitat de cinc anys tindran una bonificació del 99 per cent de l’impost de successions i donacions”.

Amb aquesta mesura, Puig ha indicat que es busca “garantir que cap empresa familiar deixe de ser competitiva tal com reclamava la Confederació Empresarial Valenciana (CEV)”. Precisament, l’acte a Alacant ha comptat amb la presència del president alacantí de la CEV, Perfecte Palau, en un acte en la seu de la Fundació CAM i amb el recte de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, com a moderador.

Rovira  

Ximo Puig ha ressaltat que aquesta exempció tindria “un impacte relatiu en el pressupost d’entre dos i set milions d’euros, però que demostra la nostra voluntat política”.

A l’acte han assistit representants de les associacions empresarials de tota la província d’Alacant, com Juan Riera, president de la Cambra de comerç d’Alacant; Rafael Ballester, president d’Ineca; Antonio Mayor, president d’Hosbec o Jose Luis Gisbert, president d’IFA.

Davant ells, el líder dels socialistes valencians ha destacat el diàleg social impulsat pel seu Consell “per a alçar la hipoteca reputacional que va deixar l’anterior govern”. “El diàleg social no és una alternativa, és l’únic camí i la Comunitat Valenciana de hui no té res a veure amb la de fa quatre anys”, ha expressat.

FINANÇAMENT
El ‘president’ de la Generalitat ha remarcat la necessitat que la Comunitat Valenciana compte amb un finançament just i ha incidit que “governe qui governe a Espanya, la Generalitat va a redoblar la seua acció pel finançament perquè cada dia perdem milions d’euros i uns pitjors servicis públics”.

Així mateix, ha assenyalat que “s’han fet avanços com que ja ningú tinga cap dubte que la Comunitat Valenciana és l’autonomia pitjor finançada i que hi haja una unitat d’acció de tota la societat civil per a reclamar un nou model”.

Finalment, Ximo Puig ha valorat la millora dels indicadors econòmics i socials com la creació de 200.000 llocs de treball o l’augment del 108% de la inversió estrangera, i ha expressat el seu orgull per l’engegada de projectes com a Districte Digital: “Un projecte d’Alacant, des d’Alacant i fet per la gent d’Alacant que serveix per a digitalitzar l’economia de tota la Comunitat Valenciana”. Sobre aquest, ha dit, “ja no és una idea o una proposta, és una realitat amb 53 empreses i l’arribada, entre altres, d’Indra”.

Per la seua banda, Perfecto Palau ha valorat l'”enteniment” i el “diàleg social” que es va iniciar a la Comunitat en 2015 i que ha portat a la província d’Alacant i a la Comunitat “a una etapa de creixement econòmic bastant sostenible”. “L’any 2018 ha sigut per a la província d’Alacant especialment bo en la creació d’empreses amb 144.000 empreses en total, una xifra absolutament privilegiada”, ha asseverat.

Així mateix, Palau ha indicat que “ens trobem en un excel·lent camí cap a aquest diàleg social, tant amb el Govern com amb els sindicats”. En aquest sentit, el president dels empresaris alacantins ha insistit que “el diàleg i l’escolta activa” és l’única manera per a poder resoldre els problemes de la ciutadania de la província d’Alacant i de tota la Comunitat Valenciana”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela