Obres Públiques demana a Foment que invertisca 160 milions per acabar en els deficiència de la xarxa de rodalies

La Conselleria sol·licita que es convoque la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia i demana mesures a curt i mitjà termini davant els continus problemes retards i cancel·lacions que s'han produït en els últims dies

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha demanat al Ministeri de Foment que en els Pressupostos Generals de l’Estat es contemplen els 160 milions d’euros del Pla de Rodalia per a acabar amb les deficiències de la xarxa.

Així s’ha pronunciat davant el nombre creixent d’incidències en el servei de Rodalia que s’han detectat aquests dies i que “no són més que el resultat d’anys sense inversions en una xarxa que necessita una modernització”.

Domingo ha explicat que, des de la Generalitat, s’ha sol·licitat la convocatòria de la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalia que van acordar el ministeri i la Generalitat. “Demandem que s’apliquen mesures a curt i mitjà termini per a acabar amb la successió de retards i cancel·lacions que s’han registrat en els últims dies, és necessari el compromís del Govern d’Espanya amb la rodalia de la Comunitat i que s’invertisquen els 160 milions d’euros contemplats en el pla”.

Segons el director general, “tant el Ministeri de Foment com Renfe ja van admetre una deficiència en la prestació del servei, agreujada en el cas de Castelló per les obres del tercer fil, i és necessari que el Govern actue amb inversions i millorant la informació”. Per això, ha demanat la convocatòria immediata de la comissió de seguiment.

En aquest sentit, el director general ha assenyalat que “el mateix Pla de Rodalia fa un diagnòstic nefast de la xarxa, enumerant cadascuna de les manques que pateix com la falta de freqüències, problemes de fiabilitat en la prestació del servei, l’existència de 27 punts de velocitat limitada, trams saturats on a penes cap a un tren, 48 passos a nivell, poblacions sense serveis, instal·lacions de seguretat obsoletes, insuficient accessibilitat, falta de trens i els que hi ha són molt vells, etc“.

Per a Domingo, tot això es deu a una “infrafinançarien continuada per part del govern central anterior, hi ha hagut sempre una inversió escassa, per això volem demanar al Govern actual els 160 milions del Pla de Rodalia per a poder resoldre els problemes de la xarxa, i que establisca un pla de xoc perquè els usuaris recuperen la confiança amb un bon servei”.

CatalanSpanish