21 C
Valencia

El Consell adverteix que si el taxi no accepta les seues propostes, no hi haurà decret

Entre les mesures del Consell destaquen: un període mínim de 15 minuts de precontractació, que no puga haver-hi geolocalització, que les VTC no puga recollir a clients al carrer, i que no puguen utilitzar carrils reservats per al taxi

- Publicitat -AVL

La consellera d’Obra Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha advertit aquest dijous que si el sector del taxi no accepta les mesures incloses en el decret de la Generalitat per a regular les VTC “no hi haurà decret” i “ens quedarem com estem”.

Salvador ha lamentat que els taxistes valencians parlen de “passivitat” de l’Administració autonòmica quan la Comunitat Valenciana va ser “la primera autonomia que va obrir un procés d’informació pública” de l’esborrany del decret de regulació de les VTC.

- Advertisement -

“Inacció no la veig”, ha assenyalat la consellera en declaracions als periodistes, ja que ha recordat que també va haver-hi reunions amb les entitats afectades, així com amb sindicats i associacions de consumidors i empresarials, i les propostes han sigut votades i recolzades en altres comunitats com la catalana.

Entre aquestes mesures destaquen: un període mínim de 15 minuts de precontractació, que no puga haver-hi geolocalització, que les VTC no puga recollir a clients al carrer, i que no puguen utilitzar carrils reservats per al taxi.

“Estem disposats a dialogar”, ha insistit, perquè “negociar ja ho hem fet”, i si aquestes mesures no s’accepten la Generalitat, contempla aplicar el principi de proximitat, amb una regulació en l’àmbit autonòmic i interurbà i habilitar a les ciutats al fet que apliquen mesures complementàries.

“Si no hi ha un espai pacífic”, ha advertit, “la qual cosa no farà aquest govern és aprovar i entrar a regular un decret que no és acceptat pel sector”, per la qual cosa “probablement no hi ha decret i ens quedaríem com estem”.

Salvador ha insistit que el Govern valencià sempre ha estat obert a “parlar i dialogar” i treballant per a garantir “un bon servei i evitar indemnitzacions a l’administració pública”.

De la mateixa manera ha assenyalat que cal fer “un pas avant” en la modificació de la llei del transport i revisar la regulació d’àmbit estatal per a posar “llums llargues” a aquesta circumstància.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.
- Advertisement -

: Valencià