El Consell adverteix que si el taxi no accepta les seues propostes, no hi haurà decret

Entre les mesures del Consell destaquen: un període mínim de 15 minuts de precontractació, que no puga haver-hi geolocalització, que les VTC no puga recollir a clients al carrer, i que no puguen utilitzar carrils reservats per al taxi

La consellera d’Obra Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha advertit aquest dijous que si el sector del taxi no accepta les mesures incloses en el decret de la Generalitat per a regular les VTC “no hi haurà decret” i “ens quedarem com estem”.

Salvador ha lamentat que els taxistes valencians parlen de “passivitat” de l’Administració autonòmica quan la Comunitat Valenciana va ser “la primera autonomia que va obrir un procés d’informació pública” de l’esborrany del decret de regulació de les VTC.

“Inacció no la veig”, ha assenyalat la consellera en declaracions als periodistes, ja que ha recordat que també va haver-hi reunions amb les entitats afectades, així com amb sindicats i associacions de consumidors i empresarials, i les propostes han sigut votades i recolzades en altres comunitats com la catalana.

Entre aquestes mesures destaquen: un període mínim de 15 minuts de precontractació, que no puga haver-hi geolocalització, que les VTC no puga recollir a clients al carrer, i que no puguen utilitzar carrils reservats per al taxi.

“Estem disposats a dialogar”, ha insistit, perquè “negociar ja ho hem fet”, i si aquestes mesures no s’accepten la Generalitat, contempla aplicar el principi de proximitat, amb una regulació en l’àmbit autonòmic i interurbà i habilitar a les ciutats al fet que apliquen mesures complementàries.

“Si no hi ha un espai pacífic”, ha advertit, “la qual cosa no farà aquest govern és aprovar i entrar a regular un decret que no és acceptat pel sector”, per la qual cosa “probablement no hi ha decret i ens quedaríem com estem”.

Salvador ha insistit que el Govern valencià sempre ha estat obert a “parlar i dialogar” i treballant per a garantir “un bon servei i evitar indemnitzacions a l’administració pública”.

De la mateixa manera ha assenyalat que cal fer “un pas avant” en la modificació de la llei del transport i revisar la regulació d’àmbit estatal per a posar “llums llargues” a aquesta circumstància.

ValenciàEspañol