La Generalitat garanteix la connexió d’autobús amb la Universitat Jaume I de Castelló

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha informat la rectora de la Universitat Jaume I de Castelló, UJI, Eva Alcón, dels nous projectes de servei públic de transport de viatgers per carretera corresponents a la província de Castelló, huit en total, que ha dissenyat la conselleria i que garanteixen la connexió amb transport públic de la universitat amb els municipis de la província.

Salvador i Alcón han mantingut una trobada de treball on han abordat les diferents vies de col·laboració entre ambdues institucions, especialment el que concerneix transport públic, ja que com ha dit la consellera, “la connexió amb els serveis públics és prioritària per a la Generalitat i en les noves concessions s’ha tingut molt en compte aquesta qüestió”.

En aquest sentit, Salvador ha traslladat a la rectora els detalls de les diferents concessions que donaran servei a totes les àrees funcionals de la província i especialment a l’UJI, de manera que, en dies lectius, segons l’itinerari, les expedicions passaran per la Universitat Jaume I.

Així, els projectes inicials de les huit noves concessions de transport públic de viatgers per carretera de la província de Castelló, sotmesos a informació pública, es reparteixen en cinc concessions zonals i tres lineals, que abasten: Morella – Vinaròs – Castelló de la Plana; L’Alcora – Castelló de la Plana; Onda – Castelló de la Plana; La Vall d’Uixó- Castelló de la Plana; Alt Palància- València; Vinaròs – Benicarló – Peníscola; Vinaròs – Castelló de la Plana, i Castelló Metropolitana Sud.

Com ha recordat la consellera, “sempre hem recolzat a l’UJI en la seua reivindicació perquè la comunitat educativa compte amb un bon transport públic, per al Consell és una obligació facilitar en tots els aspectes, l’accés als estudis superiors”.

Pel que fa a les competències de la Generalitat, ha continuat Salvador, i amb el 100% de les concessions caducades que va deixar l’anterior govern en la província de Castelló, la conselleria ha realitzat un “intens treball implicant a tots els afectats, per a elaborar un nou mapa concessional que adapte l’oferta a la demanda real dels ciutadans amb un ús eficient dels recursos públics que ens permeta adequar itineraris, horaris i rendibilitat de les explotacions, maximitzant el benefici per als usuaris”.

Així mateix en la reunió també s’ha abordat la pròxima entrada en funcionament el pròxim dia 12 de l’ampliació del servei de Rodalies entre Castelló i Vinaròs. “Des de la conselleria hem reivindicat sempre al Ministeri de Foment, braç a braç amb la universitat aquest servei i ha hagut de ser el nou Govern central i un ministre valencià, José Luís Ábalos, els que han donat solució a una greu manca en mobilitat que llastrava el nord de la Comunitat”.

“Es calcula que estudien en la Universitat Jaume I, uns 1.200 universitaris de les comarques del nord que tindran molt ràpidament un millor servei de Rodalies, ja que l’increment de les freqüències des de Castelló a Vinaròs, també beneficiarà als pobles de l’interior en convertir-se les estacions en punts de connexió amb les noves línies d’autobusos de la Generalitat”, ha ressenyat Salvador. La consellera ha recordat que “són molts els beneficis socials i territorials que generarà aquesta ampliació del servei de Rodalies entre Castelló i Vinaròs i que suposarà un salt qualitatiu en la millora de la mobilitat i per tant de la qualitat de vida dels usuaris”.

Per la seua banda, la rectora ha agraït “la disposició de la conselleria per a millorar les comunicacions del campus castellonenc. L’accessibilitat per transport públic és fonamental per a garantir que tothom puga accedir a la formació superior independentment dels seus recursos, a més de contribuir a un menor impacte en el medi ambient”.

CatalàEspañol