La Unió espera un augment dels preus citrícoles en el camp en 15 dies

Peris ha recordat que van demanar al Ministeri una mesura excepcional (una compensació directa al productor que l'ha perdut tot) com es va fer en el seu moment amb el veto rus, però no s'ha obtingut resposta

El president de la Generalitat, Ximo Puig (d), rep en audiència al secretari general de la Va unir de Llauradors i Ramaders, Carles Peris (i) EFE

La Unió espera un augment dels preus citrícoles en el camp en quinze dies, ja dins de la segona part de la campanya, que comprén varietats amb menor volum de producció i que tenen una eixida més ordenada en el mercat.

El secretari general de la Unió, Carles Peris, ha afirmat, després de ser rebut en audiència pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que en poc més d’una setmana acabarà la primera part de la campanya, de navelines i clemenules, les dues varietats amb major volum de producció en la Comunitat Valenciana.

De moment, el mercat continua estancat en aquestes varietats amb preus molt baixos i “imatges decebedores de productors tirant el fruit al sòl”, ha manifestat després de reunir-se amb Puig.

Peris ha recordat que van demanar al Ministeri una mesura excepcional (una compensació directa al productor que l’ha perdut tot) com es va fer en el seu moment amb el veto rus, però no s’ha obtingut resposta.

En la segona part de la campanya citrícola no hi ha pressió de països tercers i no ha d’haver-la tampoc d’Egipte si el comerç i les empreses valencianes volen valorar la fruita valenciana, un producte “molt millor que l’egipci i amb el qual es pot competir molt bé en el mercat”.

Segons Peris, malgrat les expectatives de la segona part de la campanya no es podran compensar les pèrdues de la primera part, que ha anat “francament malament”.

Des de la Unió han traslladat al president de la Generalitat la importància de dotar “d’un pressupost digne” a l’oficina a Brussel·les per a desenvolupar de forma òptima els treballs en defensa de totes les produccions valencianes, no solament els cítrics.

També La Unió ha tractat sobre el caràcter restrictiu de “moltes normatives europees” per a la ramaderia i, respecte a les ajudes a la incorporació de joves al camp, ha demanat agilitat i que el pagament es faça “dins del termini i en la forma escaient” i sense retards.

Peris s’ha referit també a la necessitat de disposar d’una llei de la cadena agroalimentària d’àmbit estatal que funcione, i ha demanat a la Generalitat que pressione al Ministeri sobre aquest assumpte.

La consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, també ha participat en l’audiència, a la qual ha assistit la comissió executiva de la Unió, i fonts del seu departament han traslladat que existeix un diàleg permanent entre l’administració autonòmica i el sector agrari.

Publicitat