La Generalitat col·labora amb UNRWA per garantir l’accés a l’educació de xiquets refugiats de la guerra de Síria

Este conveni compta amb una dotació econòmica de 200.000 euros en el marc de l'IV Pla Director de la Cooperació Valenciana 2017-2020

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i les representants del Comité Espanyol d’UNRWA han renovat el conveni per contribuir a la millora de l’accés al dret a l’educació de la població infantil víctima de la guerra a Síria. Esta col·laboració està destinada a garantir l’educació de dos xiquets i xiquetes refugiats en els camps de Palestina.

Es tracta del tercer any que se signa este conveni. Per a Alcaraz “ens proporciona un punt d’esperança i orgull, atés que la Comunitat va començar amb estos projectes abans que Nacions Unides posés el focus d’atenció en les qüestions relacionades amb la infància i l’atenció de xiquets i xiquetes desplaçats pel conflicte bèl·lic a Síria”.

Per la seua banda, la representant del Comité Espanyol d’UNRWA, Raquel Martí, ha assenyalat que amb este projecte “tractem que el sistema educatiu, tan fonamental per al futur dels menors, seguisca funcionant”.

La Generalitat aporta a este conveni una dotació econòmica de 200.000 euros en el marc de l’IV Pla Director de la Cooperació Valenciana 2017-2020. D’esta forma, s’ha incrementat el pressupost de la col·laboració en 25.000 euros respecte a 2017.

El projecte que està desenvolupant UNRWA s’orienta al ple desenvolupament de la personalitat mitjançant l’educació i formació de la població refugiada infantil donant suport a l’adquisició i el desenvolupament de coneixements. Cal recordar que l’educació ocupa un lloc primordial en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

A través d’este projecte es realitzen activitats d’acció humanitària com la identificació de la població beneficiària i de les necessitats del professorat, la selecció i contractació del personal, a més de poder dur a terme una planificació i impartir les classes durant el curs acadèmic i desenvolupar un seguiment i avaluació de l’alumnat i el professorat.