25.6 C
Valencia

La Generalitat reprén el reconeixement dels valencians que van ser víctimes de l’Holocaust

A Villena s'han entregat altres cinc 'Rajoles de la Memòria' del projecte 'Construint Memòria' en record dels homes de la comarca que van passar pels camps de concentració i extermini de Mauthausen i Neuengamme.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, amb motiu del ‘Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les víctimes de l’Holocaust’, ha représ este dilluns a Villena la tasca de reconeixement per part de la Generalitat a les víctimes valencianes de l’Holocaust.

A Villena, a l’Alt Vinalopó, s’han entregat altres cinc ‘Rajoles de la Memòria’ del projecte ‘Construint Memòria’ en record dels homes de la comarca que van passar pels camps de concentració i extermini de Mauthausen i Neuengamme. Els seus noms són: Antonio Sáez Pardo, de Villena; Francisco Barceló Solera, de Cañada; Santiago Mas Francés, del Camp de Mirra; Salvador Calatayud Alonso i Miguel Maestre Molla, de Beneixama.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha expressat la seua voluntat de donar impuls i continuar amb esta tasca i seguir repartint les ‘Rajoles de la Memòria’ que encara queden, del total de 627 que representen totes les víctimes valencianes de l’Holocaust, visitant periòdicament les diferents comarques i fent un acte commemoratiu a escala comarcal com el que ha tingut lloc hui.

“Es tracta que en cada poble es conega qui van ser les víctimes dels camps d’extermini nazis i que es reconega eixe record i eixa memòria en cada municipi on hi havia valencians i valencianes que van patir eixa barbàrie”, ha manifestat sobre este tema Pérez Garijo per mitjà d’un comunicat.

Miquel Barceló, net de Francisco Barceló, que va morir a Mauthausen, ha mostrat el seu agraïment per l’homenatge al seu avi i ha subratllat “la necessitat de recordar a les víctimes i el dolor d’aquelles i aquells que van patir la seua absència”.

RECORD A LA HISTÒRIA DE CINC VÍCTIMES
Salvador Calatayud Alonso va nàixer a Beneixama l’any 1909. D’acord amb el que figura en la base de dades d’espanyols deportats a camps de concentració nazis del Ministeri de Cultura i Esport, el 25 de gener del 1941 va ser deportat a Mauthausen, on va romandre reclòs fins a l’alliberament del camp el 5 de maig del 1945.

També va ser alliberat Antonio Sáez Pardo, nascut el 1884 i natural de Villena, qui va patir l’horror nazi a Neuengamme des del 24 de maig del 1944 fins a aconseguir la seua llibertat. Antonio ja no va tornar a Villena, va viure la resta de la seua vida a Barcelona.

A Mauthausen van perir Francisco Barceló Solera i Santiago Mas Francés. Francisco Barceló, de Cañada, va nàixer el 1898, va ser deportat el 27 de gener del 1941 i va morir només huit mesos després, el 23 de setembre del mateix any. Santiago Mas, del Camp de Mirra i nascut el 1900, va patir una destinació paral·lela al seu: va arribar el mateix dia que Francisco i va morir a penes uns dies més tard que ell, el 3 d’octubre del 1941.

Sobre Miguel Maestre Molla, nascut el 1900 a Beneixama, es coneix la data de la seua arribada a Mauthausen, el 22 de maig del 1941, però no obstant això, d’acord amb la informació pública del Ministeri de Cultura i Esport, no existeixen dades sobre quina va ser la seua destinació després d’açò.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià