Puig proposarà un nou impuls al Pacte contra la Violència de Gènere

Puig emplaça a totes les forces polítiques a reafirmar el Pacte contra la Violència de Gènere i a no donar cobertura als qui qüestionen les seues mesures

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida a totes les forces polítiques a reafirmar i redoblar els esforços en l’aplicació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, així com a no donar cobertura a aquells que posen en qüestió les mesures que busquen combatre el terrorisme masclista.

Així ho ha expressat el president en la seua intervenció en el tradicional brindis de Nadal amb la premsa de Castelló, que ha tingut lloc aquest dijous a la Casa dels Caragols.

El cap del Consell ha posat de manifest el compromís de la Generalitat de combatre, al costat de totes les forces socials, la violència de gènere i les seues causes i ha considerat que 2018 ha sigut “el moment en què s’ha visibilitzat més que mai aquesta igualtat, una exigència que qualsevol institució democràtica ha de defensar i donar suport”.

“El problema més important que té en aquests moments Espanya i la Comunitat Valenciana és la violència de gènere, el terrorisme masclista, la desigualtat entre dones i homes, encara hui”, ha denunciat, i ha apostat perquè 2019 siga un any “per a fer passos decisius que permeten acabar amb la violència masclista”, de manera que ningú “se senta amb aquesta impunitat amb la qual alguns homes actuen”.

Per això, ha fet una crida a tots els grups polítics “progressistes i no progressistes, però sí democràtics” que tinguen “una visió clara de la decència en la societat” perquè no permeten, “sota cap condició, que es pose en qüestió la igualtat entre homes i dones al nostre país”.

Així, ha considerat que s’ha de donar “força” al pacte “de tota la ciutadania”, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, i ha demanat a les forces polítiques que siguen conscients que “no es pot donar cobertura als quals estan posant en qüestió el terrorisme masclista”.

“Totes les lleis contra la violència masclista que s’han fet a Espanya i, molt específicament, en la Comunitat Valenciana, formen part d’una cultura democràtica que no podem deixar que es pose en qüestió”, ha afirmat. En aquest sentit, ha cridat a combatre conjuntament “als nous partits d’idees antigues que estan plantejant tornar al passat”.

Espais de cogestió amb el sector ceràmic

“Volem continuar donant suport als sectors fonamentals de la nostra economia, en la qual un sector bàsic és el sector ceràmic”, ha afegit el president, que ha recordat que la setmana passada es va reunir amb representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER).

En aquest sentit, ha assegurat que es continuarà el treball iniciat en la Mesa de la Ceràmica, i ha afegit que es faran “passos cap avant” per a crear espais de “cogestió” i abordar qüestions com el “dúmping”, la promoció de la ceràmica respecte a altres materials o la formació, de manera que, abans de la fira Cevisama, “es farà públic un nou acord entre la Generalitat i ASCER“.

Balanç de dades de l’atur

Respecte a les xifres de l’atur conegudes aquest dijous, el president ha destacat que “hi ha més de 250.000 persones més afiliades a la Seguretat Social ara que fa tres anys i mig”, i ha subratllat que en aquesta legislatura s’ha experimentat una reducció de la desocupació del 24,4% en la Comunitat Valenciana i del 30,3% a la província de Castelló.

En concret, ha al·ludit al bon comportament del mercat laboral a Castelló, amb un creixement de l’ocupació superior a la mitjana valenciana en aquest període.

Suport al sector citrícola

Puig s’ha referit, així mateix, al suport del Consell al sector citrícola i ha al·ludit a la reunió celebrada amb Intercitrus la setmana passada. Per al president, és necessari abordar “un problema estructural” d’un sector fonamental per a l’economia valenciana, amb “gran mirada exportadora”.

“Hem de reflotar el sector entre tots, sobretot amb els màxims protagonistes, i no podem entendre la disparitat entre els preus que reben els agricultors i el que s’acaba venent o comprant”, ha afegit.

Així mateix, ha subratllat la importància d’una “estratègia valenciana per a una nova citricultura, perquè el sector tinga garantida la seguretat de futur”.

Aeroport de Castelló

Quant al futur de l’aeroport de Castelló, ha recordat que l’Obligació de Servei Públic “està demanada” i la Generalitat està en negociacions amb el Ministeri de Foment.

“Espere que, enguany, aquesta OSP que garantirà, no solament el vol Castelló-Madrid, sinó que l’aeroport de Castelló estiga en el mapa aeroportuari de debò, estiga llesta”, ha afegit.

Adquisició del Penyagolosa

Puig també s’ha referit a altres assumptes, com l’adquisició d’una part important del pic del Penyagolosa per part de la Generalitat. “És un símbol dels valencians i les valencianes i, molt específicament, de la ciutat de Castelló, que ara és una mica més nostre”, ha afirmat, i ha destacat la seua importància “des del punt de vista de la visibilitat, el coneixement i tot el que és la lluita contra la despoblació, ja que és un símbol de resistència del món rural”.

Publicitat