Giner denúncia “greu falta d’informació” de la comissió d’investigació de l’EMT

El portaveu de Cs explica que el seu grup només ha rebut "huit dels vint-i-cinc documents rellevants per a la investigació" sol·licitats.

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat el que considera “una greu falta d’informació davant la qual es troba el seu grup”, a 72 hores de la celebració de la tercera sessió de la comissió d’investigació de l’EMT. “La comissió de treball de l’EMT està prevista per al pròxim 30 d’octubre i la direcció segueix sense facilitar-nos la informació que hem sol·licitat i que considerem rellevant”, ha apuntat. Sobre aquest assumpte, Giner ha recordat que la informació “ha sigut requerida també per requeriment notarial”.

En aquesta línia, el portaveu taronja afirma que l’EMT està duent a terme una “investigació manipulada per la manca d’informació aportada i per la selecció la mateixa per part de la direcció d’EMT“. “Només ens donen la informació que ens volen donar. En aquestes condicions no es poden iniciar les compareixences ni investigar res”, ha dit.

La tercera sessió de la comissió de treball de l’EMT té previst ser iniciada amb les rondes de compareixences de persones “molt rellevants” per a esclarir el frau en l’empresa, com Celia Zafra, treballadora acomiadada, el president de l’empresa, el regidor Giuseppe Grezzi, i el gerent de l’entitat.

Amb vista a aquests testimoniatges, Giner ha explicat el grup municipal Cs va requerir “vint-i-cinc documents complementaris als set documents que de manera ‘estàndard’ la gerència de l’EMT va entregar a tots els grups polítics municipals”.

“Dels vint-i-cinc documents demanats, en data de hui, falten dèsset, i la majoria són els més importants. Només hem rebut huit”, ha criticat el portaveu de Cs, qui s’ha preguntat: “Com interrogarem a la senyora Celia Zafra sobre aspectes del frau, si no se’ns han aportat ni tan sols els correus electrònics de la mateixa treballadora amb les persones amb signatura autoritzada en la EMT, com el gerent, amb totes les persones de la seua àrea de gestió, o amb el mateix Ajuntament de València”.

El portaveu de Cs ha qualificat d'”injustificable” el no lliurament d’informes que la documentació entregada esmenta, com l’estudi de ciberseguretat i hacking ètic, l’auditoria de seguretat i ciberseguretat o el primer informe de telefònica, citat en mitjans de comunicació el dia 11 d’octubre pel Vicealcalde de València, Sergi Campillo.

Per a concloure, Giner ha recordat que “aquesta falta de transparència i traves a la investigació es remunten al dia 30 de setembre, quan des de Cs demanem reiteradament el manual de funcions de l’EMT i el currículum detallat dels seus directius, així com set documents més, que van ser finalment sol·licitats per Cs mitjançant notarial el 15 d’octubre i dels quals, en data de hui, continuen faltant quasi tots”.

CatalanSpanish