Giner explica que el Tribunal de Comptes ha donat a l’EMT un termini de cinc dies per a al·legar després d’obrir diligències

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha confirmat que el Tribunal de Comptes ha donat a l’EMT un termini de cinc dies per a al·legar, després d’obrir diligències preliminars per la denúncia presentada pel grup municipal Cs, en relació amb el frau informàtic de l’EMT (Empresa Municipal de Transports) de València, que ha ocasionat un perjudici públic de quatre milions d’euros.

El portaveu taronja ha explicat que entre les funcions del Tribunal de Comptes està la de l”enjudiciament comptable’, reconeguda per l’article 136 de la Constitució Espanyola. “És fonamental que el Tribunal de Comptes dictamine si existeix responsabilitat comptable en la gestió de l’EMT, ha dit.

Rovira  

D’altra banda, Giner ha censura l’“aixecada de camisa de Compromís i el PSOE a tots els valencians”, ja que “estan intentant coste el que coste que el quiosquet públic que tenen muntat en l’EMT no se’ls enfonse”. “Ribó ha evitat en tot moment depurar responsabilitats polítiques, a pesar que l’EMT ha perdut 4 milions de diners públics” ha criticat.

Giner ha recordat que el seu grup exigirà en el Ple de l’Ajuntament de València, que se celebrarà dijous que ve el cessament del secretari assessor de l’EMT, a més del cessament del gerent de l’entitat i de la directora de l’àrea de gestió.

Sobre la moció que Cs portarà al ple, Giner ha afegit que el seu grup també reiterarà la seua petició d’intervenir la gestió economicofinancera d’EMT, a través dels òrgans propis de l’Ajuntament. “L’EMT ha d’acabar la seua deriva de gestió. Els habilitats nacionals de l’Ajuntament de València han de prendre les regnes”, ha conclòs.

PublicitatJuega Limpio Orihuela