Giraldo: “Sanitat no publica les seues dades de gestió perquè demostren la ineficàcia del Consell”

La diputada de Cs acusa de "temeritat i irresponsabilitat" a la forma de gestió dels serveis sanitaris.

La portaveu de Sanitat de Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes, Yaneth Giraldo, ha denunciat que “la Conselleria de Sanitat no ha publicat encara la memòria de gestió de 2018” i ha considerat que “esta demora pot respondre a finalitats electoralistes, ja que les dades demostrarien que el principal problema de la sanitat pública és la ineficàcia del Consell”.

“La Conselleria de Sanitat presumeix de la seua transparència, però la veritat és que queden menys de tres mesos perquè finalitze l’any i seguim sense conéixer la Memòria de Gestió del passat exercici”, ha comentat la síndica adjunta, al mateix temps que ha assenyalat que “ja es va retardar la publicació de les dades de la llista d’espera quirúrgica fins passades les eleccions d’abril”. En este sentit, Giraldo ha assenyalat que seria “una temeritat i una irresponsabilitat” que estiguen gestionant sense dades.

Rovira  

La diputada de la formació taronja ha criticat que “les llistes d’espera no paren de créixer i el Pla d’Actuació per a la Reducció dels temps d’espera segueix sense estar en marxa”. “Ens preocupa que s’haja perdut una legislatura i que la solució seguisca sense arribar”, ha subratllat Giraldo, qui ha lamentat que “el camí el tripartit rebutjara la proposta de Cs per a blindar per llei que el temps màxim d’espera en llistes quirúrgiques siga de 60 dies i 30 dies per a l’atenció especialitzada”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela