El Castelló Global Program de la Diputació multiplicarà les oportunitats de crear ocupació

La Diputació de Castelló multiplicarà les oportunitats de creixement i ocupació d’un total de 14 empreses de la província, finalistes del programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program en traslladar, per primera vegada la part final d’aquesta iniciativa a Brussel·les. Cal tenir en compte que aquest programa ja ha contribuït a generar més de 50 llocs de treball en les seues cinc edicions, i amb aquesta novetat el Govern Provincial consolida el seu treball d’acostar el finançament i els recursos de la Unió Europea a les empreses castellonenques amb tal de fomentar la creació de riquesa i llocs de treball en el territori provincial.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Relacions Internacionals, Vicent Sales, ha participat aquest matí en la sessió formativa que ha tingut lloc en la Diputació prèvia al viatge a Brussel·les, que durant els dies 15,16 i 17 de febrer portarà a aquests empresaris de Castelló a estudiar el funcionament de les institucions europees per a conéixer in situ les seues possibilitats de finançament.

“La Diputació acosta una vegada més el finançament d’Europa a les empreses de la província de Castelló”, ha explicat el vicepresident Sales, qui ha assegurat que “a través del programa Castelló Global Program catorze empreses castellonenques amb la seua visita a Brussel·les de la mà de la Diputació coneixeran aquells programes, com l’Horitzó 2020 o els instruments Pime que poden acostar el finançament a les empreses de Castelló que generen ocupació i riquesa per a la nostra província”.

Un complet programa de treball a Brussel·les
Cal tenir en compte que aquest viatge suposa per als empresaris finalistes l’última part de la seua formació en el Castelló Global Program com a servei integral d’assessorament empresarial.

“Després de 100 hores de formació i tallers de treball amb experts d’escoles de negoci de gran prestigi internacional, el programa finalitza amb aquest viatge, amb el qual els oferim l’oportunitat de conéixer in situ l’estructura institucional i les principals polítiques de gestió diària de la Unió Europea”, ha assenyalat Sales.

A més, s’estudiarà la gestió de les xarxes de contactes i lobbies empresarials i, finalment, es presentaran els recursos financers disponibles mitjançant les convocatòries de la Comissió Europea o mitjançant els programes del Banc Europeu d’Inversions.