Godella ‘pinta de violeta’ l’agenda municipal i social en una completa aposta per la igualtat

La regidora Teresa Bueso presenta este dijous 21 la programació abans del monòleg “Ni masclisme ni feminisme, croquetes”, que marcarà l'inici de dues setmanes d'actes.

43

Xarrades, espectacles, campanyes de sensibilització i conscienciació, presentació de llibres i fins i tot...monòlegs humorístics conformen la programació que des d’este dijous 21 de novembre i fins al pròxim 7 de Desembre ofereix Godella per seguir integrant la idea de la igualtat entre la ciutadania.

Esta completa agenda de la regidoria d’Igualtat, al voltant de la celebració el dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, del dilluns 25, busca de nou visibilitzar en diferents àmbits la necessitat dels canvis de mentalitat, paradigmes i construccions social. I quina millor manera de fer-ho que començant amb humor. Per això, este dijous 21, després que la regidora responsable de l’àrea Teresa Bueso inaugure la programació prevista i convide a la ciutadania a participar, serà un monòleg, el que marque l’eixida d’estos actes.

La cita inaugural és a Vila Eugenia, a partir de les 18.45 hores i després de la presentació dels actes, sota el títol “Ni masclisme ni feminisme, croquetes” la humorista Patrícia Espill oferirà el seu monòleg.

El divendres, la Regidoria d’Igualtat i l’Associació “Dones per la qualitat de vida” visitaran el Mercat Municipal, d’11 a 13 hores, per a presentar a la ciutadania una nova campanya de sensibilització contra la violència de gènere.

D’altra banda, també la literatura i en especial els relats per afavorir l’empoderament i donar veu a diverses realitats, tindran el seu lloc. Irene Lado presentarà el llibre ‘Veera Naari’ (Dones Valentes) el pròxim 23 de novembre en el mercat de venda directa. En esta ocasió es tracta d’un esdeveniment, organitzat per l’Associació A cada Lluna. La cita serà a les 12 del migdia.

Pel que fa al 25 de novembre, jornada en la qual es commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l’acte institucional en el qual el municipi demandarà en un sol crit que s’erradique la violència de gènere, tindrà lloc a la porta de l’Ajuntament de Godella.

Cal destacar també d’este projecte de conscienciació i visibilització, que són moltes les entitats locals que s’hi han sumat. Per exemple, l’Associació de Mestresses de casa Tyrius organitza un passeig per l’horta de Godella, el 26 de novembre a les 10 hores, i una campanya de sensibilització en el mercat municipal, el 29 de novembre d’11 a 13 hores.

Al mes de desembre, al Centre Cultural Xicaranda, s’inaugurarà l’exposició “Marees de frases violentes”, organitzada per la Regidoria d’Igualtat. Una crida d’atenció per obrir els ulls i prendre consciència del poder de la paraula i els efectes que pot causar en la normalització de “perillosos” estereotips que poden fins i tot arribar a normalitzar la violència a través de la quotidianitat del llenguatge.

I seguint amb el poder de la paraula, l’alumnat del taller de creació literària i de teatre de l’Escola d’Adults de Godella s’unix a estos actes amb la representació de l’obra “Tots som ella”. La cita, el 3 de desembre a les 19 hores en el Teatre Capitoli.

Finalment, Patricia Campos, primera dona pilot de reactor de l’Armada Espanyola i entrenadora de futbol, comptarà les seues experiències i vivències als assistents a la seua xarrada “Supera’t” en Vila Eugenia. Campos explicarà com va passar de l’exèrcit a ser entrenadora i els projectes en els quals es troba per a millorar els drets de les dones així com dels xiquets i xiquetes.

Cal recordar també, que d’ençà que el febrer de 2019 s’aprovara el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament, la regidoria que ara encapçala Teresa Bueso, ha desenvolupat tot un seguit d’actuacions baix el fil conductor de la transversalitat de la Igualtat de gènere a totes les àrees municipals i amb accent amb diferents propostes de participació ciutadana durant tot l’any.