9:15 pm - Tuesday, 11 August 2020

Godella reivindica els drets del col·lectiu LGTBI, posant especial atenció en les persones majors

- Publicidad -Reciplasa

Han passat quaranta-un anys des que les persones LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Transgènere i Intersexuals) eixiren per primer cop al carrer i es manifestaren per una igualtat real i legal.

SaguntaEscena
L'Alcora
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Han passat quaranta-un anys des que les persones LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Transgènere i Intersexuals) eixiren per primer cop al carrer i es manifestaren per una igualtat real i legal. També es compleixen trenta anys de la derogació de la llei sobre la perillositat i rehabilitació social, i catorze de l’aprovació de la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe. Són algunes de les xifres que conformen la memòria històrica d’una lluita que continua en una societat en que aquestes persones encara no es senten visibles.

Per estes raons, i amb l’objectiu de construir un present i futur millor, reivindicant els drets de la comunitat LGTBI, oneja des d’ahir la seua bandera en la façana de l’Ajuntament de Godella. Els regidors i regidores de Compromís, PSOE i Unides Podem-EU penjaren després de la sessió plenària el símbol de la llibertat sexual per denunciar el rebuig i el temor que encara pateix este col·lectiu.

Enguany s’ha volgut posar el focus d’atenció sobre les persones majors. La diversitat sexual en la vellesa és un gran tabú que fa que moltes d’estes dones i homes LGTBI visquen apartades i silenciades en la societat.

Així, en nom de tot el grup de govern, la regidora d’Igualtat, Teresa Bueso, va explicar les idees principals que hui, Dia de l’Orgull, es reivindiquen:

Que totes les persones, independentment de la seua edat, orientació sexual o identitat de gènere, tinguen garantits els seus drets a gaudir d’una vida plena, i que la societat ha de tindre l’oportunitat de beneficiar-se de les aportacions de les persones més majors. Per això, s’ha de combatre qualsevol tipus de discriminació a causa de l’edat, l’orientació sexual o la identitat de gènere, i consolidar uns serveis públics que afavorisquen el manteniment de la salut i el benestar físic, mental i emocional. Les institucions han de vetlar per totes les persones majors i establir polítiques que compensen les especials situacions en què es troben alguns col·lectius com les persones majors LGTBI.

Que es condemne qualsevol tipus de delicte d’odi que tinga el seu origen en l’orientació sexual o identitat sexual. Que es recolze a les persones LGTBI per a que avancen en la plena visibilitat en l’àmbit de la política, la ciència, la docència, l’empresa, l’esport, etc. a fi de que en cada espai social es visualitze esta realitat i es puga dotar de referents als joves LGTBI.

Que es ratifique la necessitat d’invertir en polítiques a favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere a través del desenvolupament de programes i projectes d’atenció, informació, sensibilització, formació i conscienciació que facen de les nostres ciutats espais segurs per a la diversitat sexual.

Que hi haja un compromís per a que esta legislatura siga decisiva per a l’impuls de les lleis destinades a garantir un marc de ple desenvolupament de la identitat i la igualtat efectiva de tracte LGTBI.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Comunitat Valenciana detecta 252 nous casos de coronavirus, 17 brots i una defunció

La majoria dels pacients ingressats superen els 35 anys i quasi el 43% és major de 65 anys

Declarat un altre brot de coronavirus a Dénia per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 3 casos a la localitat amb origen social.

Declarat un brot de coronavirus a Alboraia per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que almenys hi ha 3 persones infectades per origen social.

Una reunió social provoca un brot de coronavirus a la Pobla de Vallbona

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 5 infectats amb origen social.

Uns turistes provoquen un brot de coronavirus a Bétera

La Conselleria de Sanitat confirma que els 4 casos confirmats són d'origen vacacional.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià