Goirigolzarri afirma que “un govern fort sempre és positiu” i que eixa és “la responsabilitat” dels polítics

El responsable de Bankia ha assenyalat que "sempre és bo per a l'evolució i el món econòmic que hi haja una estabilitat política"

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha manifestat que el fet que hi haja un Govern fort “sempre és una cosa positiva” i que “eixa és la responsabilitat dels responsables polítics”.

A més, ha preferit no pronunciar-se sobre la possibilitat que es tornen a convocar eleccions generals “per dos raons”: “primer perquè és una hipòtesi i segon perquè és responsabilitat dels responsables dels partits polítics, que han d’arribar a acords per a evitar eixa situació”.

Així ho ha asseverat Goirigolzarri a València, on ha assistit a l’acte en el qual Fundació Bancaixa i Bankia entreguen les ajudes de la convocatòria Coopera ONG, a preguntes dels mitjans sobre l’actual situació política del país i la falta d’un acord per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern.

En este sentit, el responsable de Bankia ha assenyalat que “sempre és bo per a l’evolució i el món econòmic que hi haja una estabilitat política”. “Des d’eixe punt de vista –ha prosseguit– que hi haja un Govern fort sempre és una cosa positiva. Dit això, eixa és la responsabilitat dels responsables polítics i nosaltres allò que hem de fer és assumir la realitat i gestionar des d’eixa realitat”.

Quan se li ha demanat una valoració de la possibilitat que es convoquen uns nous comicis, Goirigolzarri ha afirmat: “Preferiria no valorar-ho per dos raons: primer perquè és una hipòtesi i segon perquè no és la meua responsabilitat, és la dels responsables dels partits polítics que han d’arribar a acords per a evitar a eixa situació; la nostra responsabilitat és gestionar Bankia i fer-ho el millor que puguem”.

D’altra banda, se li ha preguntat per com s’està veient des de Bankia el procés que investiga la implicació de l’antiga direcció de BBVA en la contractació d’una firma propietat de l’empresonat excomissari José Manuel Villarejo, per a suposadament realitzar espionatge massiu a empresaris, polítics i periodistes.

“AFECTE” AL BBVA

Sobre aquesta qüestió, José Ignacio Goirigolzarri ha fet notar que Bankia ho viu “des de fora” i que aquesta entitat té com norma no pronunciar-se sobre competidors. “I en el meu cas moltíssim més, jo vaig treballar durant més de 30 anys en BBVA, li tinc un gran afecte a eixa institució i no vull pronunciar-me sobre este tema perquè no vull en cap cas que siga malinterpretat”, ha explicat.

I ha finalitzat: “L’única cosa que li desitge al BBVA i a tota la gent que treballa en el BBVA, en alguns casos amics meus, és el millor per al futur”.

ValenciàEspañol