La gota freda podria deixar 150 l/m² fins al dilluns a la Comunitat Valenciana

La gota freda que des d'avui afecta àmplies zones de la península podria deixar fins a 150 litres per metre quadrat fins al dilluns en punts del litoral de la Comunitat Valenciana, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El front s’anirà desplaçant lentament cap a l’est, sud-est peninsular i les Illes Balears al llarg d’estos dies, propiciant al seu pas ruixats i intenses tempestes, calamarsa i fortes ratxes de vent.

La acumulació més gran de precipitació des d’avui i fins al dilluns es preveu en punts de la Comunitat Valenciana on Aemet alerta que en zones pròximes al litoral valencià es podrien acumular fins a 150 litres per metre quadrat al llarg dels tres dies.

Així mateix, en altres zones del país com Andalusia oriental, àrea de l’Estret, Melilla, Regió de Múrcia, i extrem oriental de Castella-la Manxa es preveu que durant les pròximes hores es desenvolupe una forta i activa inestabilitat tempestuosa.

A partir del dimarts és molt probable que la gota freda o DANA (depressió aïllada en nivells alts), en moviment retrògrad, se situe en l’extrem sud-oest peninsular afavorint la probabilitat més gran de pluges en el sud-oest, centre, extrem sud-est peninsulars i àrea de l’Estret, més intenses entorn del golf de Cadis.

A partir del dimecres o dijous les pluges podrien avançar de nou cap a l’interior peninsular dirigint-se cap a l’est o sud-est de la península eixint possiblement el divendres al Mediterrani ja molt afeblides.

De cara al cap de setmana vinent, encara que la tendència és a temps menys inestable en general, és probable que continuen les precipitacions en la península sent menys probables cap al sud-oest.

Publicitat