19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La gota freda deixa dos morts i nombrosos rescats i desallotjaments en la Comunitat Valenciana

El segon dia de gota freda que assota la Comunitat Valenciana des del divendres es va saldar ahir amb 2 víctimes mortals a Castelló i Finestrat i amb 4 ferits en accidents de trànsit i per incidències relacionades amb els forts aiguats a Vila-real i la Vall d Uixó. L’home mort ahir al matí a Finestrat tenia uns 65 anys i va morir després de ser arrossegat per les fortes pluges en la mateixa zona on un matrimoni britànic va perdre la vida fa cinc anys en un altre temporal. El finat va ser sorprés per un aiguat i arrossegat fins al mar, fins a perdre’l de vista. Transcorreguts uns minuts es va localitzar en el mar el cos surant ja sense vida.

D’altra banda, un altre home de 30 anys va morir el divendres a la nit, cap a les 23,30 hores, després que el turisme que conduïa se n’eixira de la via i bolcara sobre la séquia d’un camí rural pròxim al Grau de Castelló. Després de la col·lisió, el conductor del vehicle va eixir de l’interior del turisme per circumstàncies que està investigant l’Unitat d’Atestats i va caure a l’interior de la séquia.

Las intenses precipitacions i el fort vent van obligar a tancar el trànsit marítim dels ports de Sagunt „reobert a la vesprada„ i Gandia, a més del de València, en la matinada del divendres al dissabte. El Centre de Coordinació d’Emergències va mantindre actiu el nivell màxim d’alerta taronja.

La caiguda d’arbres, el sanejament de façanes i les inundacions van ser les incidències més repetides durant tota la jornada. Fonts del Consorci Provincial de Bombers de València van indicar que es van repetir les caigudes d’arbres, per la qual cosa es van desplaçar 16 llocs diferents, com Cullera, Llíria, Carlet, Alzira, Paterna, Manises, Gilet, la Pobla del Duc i Quart de Poblet. A Sagunt va caldre tancar la carretera CV-317 i a Torres-Torres, la CV-310.

La Policia Local de Benidorm ha desallotjat de forma preventiva al voltant de 89 caravanes d’un càmping de la localitat situat en la zona del Racó de Loix, després d’haver comprovat que no s’havien adoptat algunes mesures del Pla d’Autoprotecció.

En València, en la Plaça Hondures els agents han acudit davant la caiguda d’un arbre, i en Músic Ginésper la caiguda de dues, segons han precisat.

L’Autoritat Portuària de València ha determinat el tancament del port de Gandia per les adverses condicions meteorològiques, que ja havien obligat aquest matí a la suspensió del tràfic marítim a Sagunt, ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado