L’amenaça de fortes pluges obliga a tancar escoles per tota la província de Castelló

Els municipis de Moncofa, Alcalà de Xivert, Onda, Vila-real, Betxí, Torreblanca i Peníscola han sigut els primers en tancar les seues escoles

La gota freda arriba a la província de Castelló i amenaça de deixar grans quantitats de litres d’aigua durant aquests dies. Davant la previsió de pluja extrema, diferents municipis de Castelló han decidit tancar escoles i instituts per a evitar qualsevol mena de risc per als estudiants.

Moncofa i Betxí ja han confirmat que els centres educatius estaran tancats a partir de les 12.30 d’aquest mateix dijous, allargant-se fins al cap de setmana. Per la seua part, altres municipis com la Vall d’UixóPeníscola, Vinaròs, Alcalà Xivert i Torreblanca també hi han confirmat per mitjà dels seus Ajuntaments que durant la jornada de hui no s’impartiran classes en les escoles a partir de la vesprada, per a evitar el desplaçament de xiquets i xiquetes fins a les instal·lacions.

En aquesta línia, els Ajuntament de Vila-real, i Castelló de la Plana ha decidit suspendre les classes als seus centres fins que amaine la tempesta i es garantisquen la seguretat d’alumnes i professors, una suspensió que, a diferència dels anteriors municipis, entra en vigor des d’aquest mateix moment, pel que no hi haurà classe a Vila-real durant el dia d’avui. Aquest municipi ha sigut l’últim en unir-se, encara que no es descarta que altres poblacions de la província de Castelló decideixen portar a terme a aquest pla de previsió de riscos davant la gota freda.

L’Ajuntament de Borriana ha decretat la suspensió de les classes en tots els centres educatius del municipi hui dijous per la vesprada, i demà divendres. Als centres que tenen transport escolar de la Conselleria, s’ha gestionat que els autobusos passen quan s’acabe el menjador, per tal de realitzar de manera escalonada l’eixida dels alumnes dels mateixos centres. I queden anulades també les activitats extraescolars.

La Universitat Jaume I i la Universitat CEU Cardenal Herrera també ha informat recentment que a partir de les 15 hores d’avui suspendrà les seues classes per emergència de nivell roig.

CatalanSpanish