L’última gota freda va deixar més de 100 l/m2 en més d’un terç de la Comunitat Valenciana

El temporal de pluges que va assotar la Comunitat Valenciana entre el dijous i el dissabte de la setmana passada va deixar més de 100 litres per metre quadrat en el 37 % del territori.

gota freda

El temporal de pluges que va assotar la Comunitat Valenciana entre el dijous i el dissabte de la setmana passada va deixar més de 100 litres per metre quadrat en el 37 % del territori i va superar els 200 l/m2 en el 9 %, en tots dos casos amb Castelló com la província més afectada per la gota freda.

Segons dades publicades aquest dimecres per la delegació valenciana de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la precipitació mitjana a la Comunitat durant el citat temporal va ser de 88,3 l/m2.

Per províncies, la precipitació mitjana en la província de Castelló va ser de 187,8 l/m2, a València va ser de 68,4 l/m2 i a Alacant de 10,7 l/m2.

Es van superar els 100 l/m2 en el 37 % del territori (el 100 % de la província de Castelló i el 18 % de la de València) i es van superar els 200 l/m2 en el 9 % de la Comunitat (quasi un terç de la superfície de la província de Castelló i l’1 % de la de València).

Segons Aemet, encara que en aquest tipus de temporals, superada la meitat d’octubre, el nombre de rajos no sol ser tan elevat com en tempestes d’origen marítim d’agost o setembre, s’han registrat 2.261 descàrregues dins del territori de la Comunitat.

Publicitat