Alerta de gota freda en l’est i sud-est peninsular durant el cap de setmana

gota freda

La inestabilitat en forma de gota freda arribarà el cap de setmana a àmplies zones de l’est i sud-est peninsular amb ruixats i tempestes probablement fortes i fins i tot molt fortes, o persistents acompanyades de calamarsa.

Els primers indicis d’esta gota freda o depressió aïllada en nivells alts (DANA) es començaran a notar a partir del dissabte i fins dilluns que ve en zones d’Andalusia oriental, àrea de l’Estret, Melilla, Murcia, Comunitat Valenciana i extrem oriental de Castella-la Manxa, segons una nota de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Esta situació és la conseqüència de la progressiva penetració, des de l’Atlàntic, d’una DANA, que, al costat de la presència d’un flux càlid i humit procedent del Mediterrani, provocarà una marcada inestabilització de l’atmosfera en bona part de l’àrea peninsular.

A partir del dimarts i durant els següents dies, l’evolució de la DANA presenta bastant incertesa a causa de l’oscil·lació que mostra en la seua posició entre el sud de Portugal, el centre i el sud-est peninsular, per la qual cosa és difícil precisar les zones afectades.

En principi, és probable que el dimarts les precipitacions queden limitades a la meitat sud i centre peninsular i que, a partir del dimecres, es generalitzen en bona part de la península Ibèrica i, potser també, en les illes Balears.

De cara per cap de setmana, dies 15 i 16 de setembre, la majoria dels escenaris previstos mostren un debilitament de la DANA i, per tant, una disminució de les precipitacions o, almenys, de la intensitat d’estes.

Publicitat