El Govern impulsarà ‘Ciutat Artista Faller’ com a eix industrial i turístic

La Comunitat Valenciana "col·labora" amb 69 sol·licituds i comptarà amb prop de 80 milions d'euros per a aquest procés de reindustrialització.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto (i), visita la Ciutat de l'Artista Faller al costat de la candidata socialista a l'alcaldia de València, Sandra Gómez. EFE

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha traslladat el compromís del Govern per a, en col·laboració amb la Generalitat i l’Ajuntament de València, impulsar la Ciutat de l’Artista Faller i convertir-la en “un pol industrial i un reclam turístic”.

Maroto s’ha manifestat així aquest dissabte a València després de visitar el Museu del Gremi d’artistes fallers i conéixer les seues inquietuds i reivindicacions, així com diversos dels tallers en els quals els artistes s’afanyen per a acabar els monuments fallers que es plantaran en les Falles 2019.

Ha defensat que el Govern està “sensibilitzat” amb aquest sector i el suport a la indústria com demostra el pla Reindus d’enfortiment de la indústria, en el qual la Comunitat Valenciana “col·labora” amb 69 sol·licituds i comptarà amb prop de 80 milions d’euros per a aquest procés de reindustrialització.

La ministra ha defensat que té previst abordar “un pla integral” del sector i “com a través de les tres administracions” es puga “dissenyar un projecte de Ciutat de l’Artista Faller”, que “visibilitze” a artistes, la creació i el treball artesanal i “fer d’aquesta ciutat un reclam turístic que atraga molts visitants” tot l’any.

També ha admés que els artistes han reclamat “el reconeixement” al seu treball de tot l’any i que “necessiten aqueix suport de les administracions per a fer d’aquesta ciutat un reclam com a pol industrial i turístic que necessita”.

Ha incidit en la necessitat de “donar suport a la creació”, ha valorat que el ministre socialista Ángel Gabilondo impulsara la Formació Professional per a artistes fallers i ha reclamat “motivar” perquè els joves “se sumen a aquesta professió”.

“El nostre compromís és fer d’aquesta ciutat una ciutat viva en la qual convisquen el faller, la indústria i el sector turístic”, ha conclòs.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha defensat també que un espai com la Ciutat de l’Artista Faller, “únic” amb aquestes característiques “en el món” cal “cuidar-lo i protegir-lo” perquè és “una oportunitat turísticament” per a “valorar el que ens fa singulars, autèntics i diferents”.

Ha valorat el “compromís” de la ministra perquè el Govern, al costat de la Generalitat i l’Ajuntament impulsen aquest espai i als artistes fallers “perquè a més de ser un espai industrial” siga un pol d’atracció turística.

Gómez ha sostingut que “cal visibilitzar” la Ciutat de l’Artista perquè tinga activitat “tots els dies de l’any i siga un lloc freqüentat” i ha afegit que “res millor per a aconseguir-ho” que establir allí la seu de la Junta Central Fallera, una proposta del PSPV per a la pròxima legislatura.

L’artista faller i secretari del Gremi, Ximo Esteve, ha reclamat a Maroto “done suport del Govern” amb “actuacions directes” a la Ciutat de l’Artista Faller per a evitar que siga un polígon “global” i mantinga l’essència artesanal fallera del seu mig segle de vida, i impulsar la renovació generacional en la professió i potenciar la seua activitat econòmica com a pol turístic.

Publicitat