El Govern ofereix als immigrants de l’Aquarius un permís de 45 dies

Alonso ha indicat que cap dels immigrants que han atés fins al moment han presentat la seua documentació, solament han dit la seua nacionalitat

El Govern d’Espanya està oferint als immigrants de la flotilla de l’Aquarius que estan desembarcant en el port de València un permís d’estada de 45 dies en territori nacional, després de determinar que es tracta d’una entrada extraordinària per raons humanitàries.

Així ho ha explicat en el port de València l’inspector cap de la comissaria general d’Estrangeria i Fronteres, Bernardo Alonso, qui ha precisat que, després d’aquests 45 dies, haurien de regularitzar la seua situació, ben demanant asil o ben demanant la residència, segons el que establisca la llei d’estrangeria.

PublicitatTroballengua  

Ha indicat que l’oferiment que fa el Govern espanyol és que tots tenen dret a sol·licitar protecció internacional, i ha explicat que, atés que França s’ha ofert a acollir a alguns d’aquests immigrants, se’ls està preguntant si voldrien anar al país veí.

Alonso ha indicat que cap dels immigrants que han atés fins al moment han presentat la seua documentació, solament han dit la seua nacionalitat -n’hi ha subsaharians, asiàtics i magrebins, ha dit-, i que s’està mirant si algun d’ells té ordre d’expulsió.

Ha assegurat que s’està desenvolupant “amb normalitat” el tràmit documental que duen a terme després de la triada i l’atenció mèdica inicial, i que un total de 356 policies nacionals participen en aquest operatiu, en el qual s’intenta que les identificacions siguen “els més ràpids possibles”.

Preguntat sobre si alguns d’aquests immigrants podrien ser internats en un Centre d’Internament d’Immigrants (CIE), ha assenyalat que en aquells supòsits en què es done una situació determinada es parlarà amb l’autoritat judicial perquè ho determine. EFE

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana