16.4 C
Valencia

El Govern central abordarà hui divendres la pujada de les pensions del 2020

Tot apunta que les pensions pujaran un 0,9% l'any vinent.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Govern central abordarà hui divendres, previsiblement, la pujada de les pensions del 2020 en l’últim Consell de Ministres que se celebrarà este any, segons van informar a Europa Press fonts governamentals.

Tot apunta que les pensions, en línia amb el pla pressupostari enviat a Brussel·les i amb el compromís del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, pujaran un 0,9% l’any vinent.

Per aconseguir-ho, el Govern central té com a opció més probable la suspensió de l’article 58 de la llei general de la seguretat social, que fixa una pujada de les pensions del 0,25%, i la posterior pujada del 0,9% una vegada hi haja executiu.

Una altra de les alteratives que es contemplen és l’aplicació de l’actual índex de revaloració de les pensions (0,25%) perquè, una vegada es constituïsca l’executiu, s’adopte la pujada restant fins arribar al 0,9% previst en el pla pressupostari.

- Publicitat -

No obstant això, també hi hauria la possibilitat, encara que menys probable, que l’executiu aprove aquest divendres la pujada del 0,9% que va enviar a Brussel·les per al 2020.

En tot cas, la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, va posar l’accent durant les últimes setmanes en què hi havia “una garantia absoluta” que les pensions pujarien un 0,9% l’any vinent, amb efectes d’1 de gener del 2020.

- Publicitat -

A més a més, en el Pacte de Toledo, el fet de lligar les pensions a l’IPC real va ser l’únic assumpte en el qual va haver-hi preacord clar.

El 2019, l’índex de revaloració de les pensions es va suspendre després d’aprovar la pujada de l’1,6% de totes les pensions en línia amb la pujada dels preus. Aquesta fórmula, vigent des del 2014 i recollida en la llei de pensions del 2013, indexava la revaloració anual de les pensions a una fórmula que contemplava la salut dels comptes de la Seguretat Social.

En matèria de pensions, també caldrà veure què passa amb el factor de sostenibilitat, fórmula encaminada a vincular la quantia de les pensions a l’evolució de l’esperança de vida, que hauria d’haver entrat en vigor l’1 de gener del 2019 i que es va posposar fins al 2023.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià