27.9 C
Valencia

El govern podria ingressar almenys prop de 484 milions d’euros en sancions durant la covid

Des del PP ja han anunciat que consideren que no s'acceptaran per vulnerar llibertats civils

- Publicitat -AVL

Segons dades del Ministeri d’Interior publicades a través de xarxes socials, el número de propostes de sancions realitzades des de l’inici de l’estat d’alarma a tot el territori espanyol és de 806.595. Açò significa que, tenint en compte que la sanció mínima proposta per incomplir les mesures establertes és de 600 euros, la xifra podria ascendir, com a mínim a data 3 de maig, a 483.957.000 euros en sancions.

Tot i això, des d’un primer moment determinants corrents de juristes han posat en dubte la legalitat d’estes propostes sancionadores en les circumstàncies actuals, però a pesar de tot, els incompliments de les mesures han seguit registrant-se, notificant-se als presumptes infractors i fent arribar les propostes als estaments corresponents.

La mateixa web del Ministeri de l’interior actualitza periòdicament les xifres de propostes de sancions diàries remeses i el total acumulat. Per això, únicament calculant el mínim que s’ha establit en termes econòmics que correspon als 600 euros per “desplaçaments no autoritzats”, però que pot arribar fins als 10.400 per “organitzar o participar en festes i celebracions amb concentracions de gent”, la xifra global arriba quasi als 484 milions d’euros des del 14 de març i fins al 3 de maig.

De tota manera, cal dir que l’elevada xifra de propostes sancionadores junt les discrepàncies que ja s’han manifestat inclús dins dels mateixos estaments governamentals estan fent que una gran majoria d’estes sancions no estiguen prosperant.

VULNERACIÓ DE DRETS CÍVILS

De fet, el mateix ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en preguntar-li respecte a este tema reconeix que es tracta d’una qüestió “tècnic-jurídica”, en la qual es sumen diferents normes i conceptes legals, que per tant poden ser interpretats també de manera diferent.

Per la seua part, des de les bancades de l’oposició, els representants del Partit Popular ja deixen clar respecte estes sancions que consideren que no s’acceptaran per vulnerar llibertats civils, tal com explica a Actulitat Valenciana la senadora del PP per Castelló, Salomé Pradas que interpel.larà precisament este dimarts a Marlaska sobre els drets civils.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,712FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.

Alcoi detecta un nou brot de coronavirus per contacte social este cap de setmana

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia.

La Comunitat Valenciana registra 301 positius i 6 morts des del dissabte per covid-19

Els hospitals valencians tenen, actualment, 498 persones ingressades
- Advertisement -

: Valencià