5:34 pm - Thursday, 2 July 2020

El Govern aprova la pujada de pensions del 0,9% per a 2020

- Publicidad -Reciplasa

A més, garanteix compensació si se supera l'IPC.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Consell de Ministres, el primer després de la configuració del nou Govern, ha aprovat este dimarts un Reial decret llei pel qual les pensions, tant contributives com no contributives i de classes passives, pujaran enguany un 0,9%, amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener.

El cost d’esta revaloració ascendeix a 1.406 milions d’euros, dels quals 1.229 milions d’euros corresponen a la pujada de les pensions contributives, 144 milions a la de classes passives, 23 milions d’euros a les pensions no contributives i 10 milions d’euros a les prestacions familiars per fill a càrrec, que també es revaloritzen un 0,9% en 2020.

La pujada beneficiarà a més de 9,8 milions de pensions contributives, més de 655.000 de classes passives, 451.156 pensions no contributives i 195.000 pensions per fills a càrrec amb discapacitat major o igual al 65%, ha explicat en una nota de premsa el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Esta pujada del 0,9% coincideix amb l’estimació mitjana de l’IPC per a enguany, segons ha detallat el president del Govern, Pedro Sánchez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El cap de l’Executiu ha destacat que amb esta mesura es compleix el compromís que els pensionistes no perden poder adquisitiu.

De fet, Sánchez ha subratllat que si l’IPC supera enguany el 0,9% previst, el Govern compensarà als pensionistes la diferència en un únic pagament que es produirà abans d’abril de 2021. “No hi haurà cap minvament en el poder adquisitiu”, ha assegurat el president en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Els endarreriments corresponents al mes de gener s’inclouran en la nòmina de les pensions de febrer, segons ha precisat el Ministeri que ara dirigeix José Luis Escrivá.

És el tercer any consecutiu, després de 2018 i 2019, en el qual les pensions augmenten per damunt del mínim legal previst (0,25%). L’any passat es van incrementar un 1,6% amb caràcter general i un 3% en el cas de les mínimes i no contributives.

NO ES DEROGARÀ EL 0,25% FINS QUE HAJA ACORD

Precisament, Sánchez ha posat l’accent que amb esta pujada “es corregeix” de nou l’alça mínima del 0,25% que es va aplicar durant cinc anys i que va suposar per als pensionistes pèrdues de poder adquisitiu.

El president ha aclarit que eixe sostre del 0,25% que estableix l’Índex de Revaloració de les Pensions, la derogació de les quals reclamen amb insistència els sindicats, no ha sigut suprimit encara, sinó només “bandejat” a l’espera que les forces parlamentàries i els agents socials aconseguisquen un acord que permeta revaloritzar les pensions conforme a l’IPC.

“No hem derogat res (…) Volem un acord en el Pacte de Toledo i amb els agents socials”, ha indicat Sánchez, que ha defensat que esta ha de ser una legislatura de diàleg social.

El cap de l’Executiu ha subratllat a més que el compromís del Govern de coalició és el de garantir la sostenibilitat del sistema de pensions i treballar en mesures “justes i equilibrades” que milloren la protecció dels pensionistes, fent esta tasca “compatible” amb el compromís d’estabilitat pressupostària. Per a això, ha remarcat Sánchez, “tendiran la mà a totes les forces polítiques”.

QUANTIA DE LES PENSIONS DESPRÉS D’APLICAR LA PUJADA

Amb la pujada del 0,9%, l’import de la pensió mínima per als jubilats de 65 anys amb cònjuge a càrrec quedarà en 843,4 euros al mes en 14 pagues (enfront dels 835,6 euros al mes actuals), la de sense cònjuge en 683,49 euros (677,4 euros actualment) i la d’amb cònjuge no a càrrec en 648,68 euros mensuals (enfront dels 642,9 euros actuals).

Per part seua, la pensió màxima de jubilació se situarà en 2.683,34 euros mensuals.

Per part seua, la pensió mínima de viduïtat per als titulars amb càrregues familiars se situarà en 790,6 euros mensuals, en contrast amb els actuals 783,6 euros al mes.

En el cas de ser major de 65 anys o de tindre una discapacitat major o igual al 65% la pensió mínima de viduïtat serà de 683,49 euros. Si el titular de la pensió té entre 60 i 64 anys, la quantia serà de 639,4 euros, mentre que en el cas dels beneficiaris menors de 60 anys la prestació serà de 517,7 euros mensuals.

En el cas de les pensions d’orfandat, l’import mínim ascendirà a 208,8 euros mensuals per beneficiari (abans 207 euros), mentre que si el beneficiari té menys de 18 anys i compta amb una discapacitat superior o igual al 65% la quantia serà de 410,96 euros mensuals.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Castelló redueix ‘paperassa’ en les tramitacions d’obres i activitats

Estes llicències, que habitualment passaven per comissió d'ordenació del territori i posteriorment per junta de govern per a la seua aprovació, s'han simplificat en els últims dos mesos per decret del regidor delegat d'Urbanisme i Activitats, per a accelerar la tramitació i evitat retards.

L’ajuntament ha repartit mascaretes al grup San Lorenzo per considerar-los ‘població vulnerable’

El portaveu de l'equip de govern puntualitza que no és el primer repartiment que es fa i que "hi ha gent que per les seues condicions socioeconòmiques li pot costar més tindre una mascareta i per això ahí està l'ajuntament per a ajudar".

Puja l’atur a Alacant en més de 5.000 persones al juny

L'atur registrat a la Comunitat Valenciana va pujar al juny en 16.279 persones, un 3,70 per cent més que al maig.

La Policia Local de València grava un documental sobre els seus 150 anys d’història

Aarón Cano: "Esta crisi transformarà a totes les policies del món".

Desinfectaran una altra vegada les zones comunes del Grup San Lorenzo de Castelló pel brot de coronavirus

Al Grup San Lorenzo s'ha detectat un brot amb 23 casos d'infectats per la COVID-19.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià