Un govern amb esperances per als valencians

El nou govern ha tingut des de l'inici de la moció de censura, una influència valenciana.

EFE/Fernando Alvarado

Des del bon dia del torrentí José Luis Ábalos, un dels homes forts de Pedro Sánchez i iniciador de la moció de censura fins a la influència de Compromís en les decisions del nou govern poden fer que el nou govern tinga una acceptable influència valenciana. No és per a menys, després de la nul·la representació valenciana en el govern de Rajoy cap al qual va anar el gran calador de vots del Partit Popular en els anys de majories absolutes, s’esperava que la representació dels valencians en el Consell de Ministres tinguera una mica més de pes.

Sánchez ja va avançar en el debat de la moció de censura d’este dijous que tenia intenció de “seguir la inspiració del Govern valencià en molts àmbits”. Unes paraules que dóna esperances al govern del Botànic, ja que l’avantatge d’un president socialista “no ha de ser una fractura, sinó una nova etapa de cohesió” tal com avance el president de la Generalitat Ximo Puig.

Des de Compromís també han batejat este canvi com “un temps difícil però ple d’esperances per al poble valencià, almenys eixa era la primera valoració del portaveu valencià en la cambra alta Joan Baldoví.

També empresaris valencians han fet arribar ja a Moncloa la importància de comptar amb ministres valencians, tot açò té la fi de millorar l’economia valenciana a través d’un sistema de finançament just i que fins ara no ha tingut “un pes en les decisions importants del nostre país” tal com va reclamar a Sánchez el president de la Fundació Conexus Madrid-Comunitat Valenciana, Manuel Broseta Dupré.

Publicitat