El Govern confirma la cancel·lació dels viatges del Imserso

El Secretari d'Estat de Drets Socials confirma la cancel·lació dels viatges del Imserso esta temporada.

El secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, ha confirmat que el Govern ha decidit cancel·lar els viatges del Imserso esta temporada a causa de la pandèmia i ha precisat que seria «una insensatesa» posar a viatjar a milers de persones majors en plena crisi.

«El Consell de Ministres haurà aprovat ja la cancel·lació d’esta temporada, es cancel·la per un motiu concret, després de mesos hibernats, no té sentit mantenir estos programes pel que queda de temporada perquè d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries no podran reprendre’s en els termes en els quals estaven contemplats en els plecs», ha anunciat Ignacio Álvarez este dimarts 22 de setembre en la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat, en el Congrés dels Diputats.

Segons ha precisat el secretari d’Estat, quan va esclatar la pandèmia es van trobar amb la «dificultat» de retornar «a més de 50.000 persones» que estaven gaudint d’estos viatges del Imserso. Des de llavors, els programes estan «hibernats, sense possibilitat que es posen en marxa».

«Són viatges que desplacen a desenes de persones en els mateixos autobusos i trens, que comporten el desplaçament de majors que en esta situació no es pot produir», ha insistit Álvarez.

En tot cas, ha precisat que els viatges del Imserso són «un programa crucial que es va mantenir en el futur i a reforçar» perquè «facilita l’oci i el turisme per a un milió de persones majors» en temporada baixa. Per això, ha assegurat que treballaran des d’este moment en l’organització de la nova temporada tenint en compte les noves condicions derivades de la pandèmia del coronavirus.

CatalanSpanish