Grabiela Bravo inaugura els Tallers sobre Violència de Gènere en la Ciutat de la Justícia de Castelló

Aquests tallers s'emmarquen en el Conveni de Col·laboració en matèria de Formació Contínua de membres de la Carrera Judicial subscrit en entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la Generalitat Valenciana per a l'any 2018.

La consellera de Justícia Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha inaugurat solemnement al costat del president de l’Audiència Provincial de Castelló en José Manuel Marque Cos els Tallers sobre Violència de Gènere que se celebren a AEE els dies 13 i 14 de desembre en el saló d’actes de la Ciutat de la Justícia de Castelló.

Aquests tallers s’emmarquen en el Conveni de Col·laboració en matèria de Formació Contínua de membres de la Carrera Judicial subscrit en entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la Generalitat Valenciana per a l’any 2018.

A part dels membres de la carrera judicial estos tallers també han suscitat un gran interès entre altres operadors jurídics com a fiscals, advocats i membres de les Forçes i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Els objectius dels tallers són abordar la justícia des d’una mirada crítica i “feminista”, els tallers incorporen també l’aplicació del Dret des de “la perspectiva de gènere” i l’aplicació del dret “antidiscriminatori”.

La Consellera ha alertat del que anomena “terrorisme masclista” i ha remarcat que les institucions han de recolzar de manera incondicional a la víctima. Posteriorment han donat inici les respectives taules redones i de treball sobre els diversos temes a tractar com la necessitat de empatizar amb la víctima, la seua atenció i bones pràctiques i protocols per a evitar la victimització secundària.

Al migdia es procedirà a la pausa per a dinar i a la vesprada i demà continuaran els tallers.CatalanSpanish