UGT denuncia en el jutjat el grafiti de 1.000 m2 del Centre del Carmen

El sindicat UGT ha presentat en el jutjat de guàrdia una denúncia contra el responsable del Consorci de Museus de la Generalitat, José Luis Pérez Pont, per autoritzar un grafiti de mil metres quadrats en el claustre gòtic del Centre del Carmen, considerat Bé d'Interés Cultural.

El sindicat UGT ha presentat en el jutjat de guàrdia una denúncia contra el responsable del Consorci de Museus de la Generalitat, José Luis Pérez Pont, per autoritzar un grafiti de mil metres quadrats en el claustre gòtic del Centre del Carmen, considerat Bé d’Interés Cultural.

Segons consta en la denúncia, signada pel responsable de l’Administració autonòmica dins de la Federació d’Empleats de Serveis Públics d’UGT, Gonzalo Fernández, el pati ha sigut “deslluït” i pateix “deterioració” amb “consentiment de Pérez Pont”, al qual acusen de “haver actuat de forma contrària a l’obligació garantista que té encomanada”.

Aquest grafiti forma part de l’exposició Evreka i és obra del duo d’artistes PichiAvo, al costat dels també valencians TFK Crew, autors de la falla de l’Ajuntament de València d’enguany al costat dels artistes fallers Latorre i Sanz.

Aquesta intervenció en el claustre, segons van apuntar els autors recentment, és un homenatge al grafiti pur, amb aerosols de colors plata, negre i blanc, representatius de la versió més genuïna d’aquesta tècnica.

Per contra, UGT al·ludeix a la protecció especial que ha de regir la intervenció en aquest tipus d’espais i també al fet que el Centre del Carmen va ser rehabilitat amb fons del Ministeri de Cultura i la Unió Europea.

“Els fets que es denuncien no poden tindre la consideració d’expressió artística o cultural”, apunta el sindicat en la denúncia, i compara la intervenció dels grafiteros amb “tristos esdeveniments com els de la rehabilitació del teatre romà de Sagunt”.

Publicitat