La Costera torna a les urnes per a elegir alcalde

Els veïns de la Granja de la Costera tornen a les urnes este diumenge després que al juny, la Junta Electoral Central (JEC) declarara la nul·litat de les anteriors al estimar un recurs del PP perquè un vocal de la taula electoral formava part de la llista del PSPV-PSOE.

En la resolució de la JEC, l’òrgan sosté que el vocal-candidat del PSPV tenia el “deure inexcusable” de comunicar a la Junta Electoral de Zona que era candidat “des del mateix moment del sorteig” i dins del termini de set dies que estableix la Llei orgànica del Règim Electoral General (Loreg).

Al no fer-ho, el representant del PP en la taula va plantejar la seua protesta en el moment de la constitució. La JEC també entenia que la taula, a la vista de la queixa, hauria d’haver comunicat la incompatibilitat a la Junta Electoral de Zona perquè substituïra al vocal.

PublicitatAVL

Per part seua, els socialistes defensaven en les seues al·legacions que la coincidència hauria d’haver-se posat de manifest una vegada efectuat el sorteig. La JEC recordà que això no es va fer i rebutjà la seua postura perquè “manca de tota serietat”.

Per tot això, este 17 de novembre, les urnes han tornat al col·legi de la Granja de la Costera per quarta vegada enguany, i només una setmana després de les eleccions generals.

La localitat serà l’única de la Comunitat Valenciana que vote este diumenge, encara que en tota Espanya s’han donat altres casos: en Cordobilla de Lácara (Badajoz) i en Burela (Lugo) també es repetiran les eleccions a causa d’irregularitats al maig, mentre que en altres 35 municipis (31 de Navarra, tres de Burgos i un de Guipúscoa) se celebraran comicis perquè al maig no es va presentar cap candidatura.

Esta publicació està disponible en : Valencià