Grezzi confirma que en unes setmanes es provaran les càmeres de control d’accés a Ciutat Vella

De la mateixa manera, ha ressaltat que en els pressupostos ja està aprovada la futura peatonalització de la plaça de l'Ajuntament i que ja s'ha publicat plec per a consultar a la ciutadania sobre les opcions de disseny per a "veure tots els agents el que opinen" abans de començar la redacció final del projecte

Europa Press

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha confirmat aquest dilluns que, una vegada s’haja constituït el Govern de l’Ajuntament de València, en les pròximes setmanes començarà el període de proves de les càmeres de control d’accés a Ciutat Vella, que ja estan instal·lades, per a veure “com funciona i poder tindre un reglament adequat a totes les necessitats, dels residents i d’accés de servicis” i ha confiat que enguany el projecte ja estiga definitivament en marxa.

Grezzi, després d’entregar el reconeixement del consistori al geògraf Paco Tortoso amb motiu del Dia de la Bici, ha destacat que el projecte per a la peatonalització del centre de València “està en marxa”. “Tot està llançat i serà una realitat en aquest mandat, encara que en diferent cronologia perquè els diferents projectes estan en diferent tempus”, ha aclarit.

Rovira  

Sobre aquest tema, ha destacat que ja disposen de l’informe favorable de Patrimoni a la peatonalització de la Plaça de la Reina. No obstant això està pendent que conselleria entregue l’informe de l’entorn del Mercat Central i de la Llotja.

De la mateixa manera, ha ressaltat que en els pressupostos ja està aprovada la futura peatonalització de la plaça de l’Ajuntament i que ja s’ha publicat plec per a consultar a la ciutadania sobre les opcions de disseny per a “veure tots els agents el que opinen” abans de començar la redacció final del projecte.

Grezzi ha apuntat que falta determinar “com es millora i s’humanitza el tram de Sant Vicent des de la plaça d’Espanya fins a Sant Agustí” i “amb açò es tindria pràcticament pacificat el centre de la ciutat”.

D’altra banda, sobre la ronda interior, ha comentat que “ja s’ha aconseguit una reducció del trànsit amb l’impuls de la bici” i ha garantit que “encara es millorarà més el transport públic”. “Tot açò perquè la ronda interior siga amable com passa en totes les ciutats”, ha indicat.

BUS TURÍSTIC I CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ
Grezzi ha destacat que es posarà així mateix en marxa una campanya de civisme per a explicar la nova ordenança de Mobilitat aprovada i “conscienciar a tots, siguen cotxes, motos, bicis o patinets, sobre com han de comportar-se en l’ús de l’espai públic que siga adequat, cívic i segur”.

En eixe sentit, ha advocat per donar a conéixer aquesta nova ordenança que “molt detallada” i a partir d’ací “vindrà les campanyes d’informació i també de control i finalment per a qui no respecta hi haurà multes”.

D’altra banda, ha avançat en les pròximes setmanes ja es podran donar detalls sobre el concurs del servici del Bus Turístic, encara que també s’ha d’esperar la conformació del Govern.

PublicitatJuega Limpio Orihuela