Grezzi serà el coportaveu de Compromís en València

El nomenament de Grezzi com coportaveu de Compromís haurà de ser ratificat en la pròxima reunió de la Taula de País de l'organització després de la dimissió de Julià Álvaro, al qual se li ha agraït "la seua magnífica labor" com a representant de Verds-Equo en Compromís, ha informat esta formació en un comunicat.

Grezzi

Julià Álvaro ha dimitit com coportaveu de Compromís després del seu cessament com a secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, i serà substituït en el càrrec pel regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

El nomenament de Grezzi com coportaveu de Compromís haurà de ser ratificat en la pròxima reunió de la Taula de País de l’organització després de la dimissió de Julià Álvaro, al qual se li ha agraït “la seua magnífica labor” com a representant de Verds-Equo en Compromís, ha informat esta formació en un comunicat.

Estos canvis s’han produït este dimarts en la comissió executiva de Verds-Equo, en la qual s’ha defensat un model de desenvolupament sostenible on “no tenen cabuda” projectes com el complex comercial Port Mediterrani.

És “un projecte insostenible i depredador amb el territori, que perjudica el comerç local i posa en risc el paratge de la Mola, un dels pocs pulmons verds que queden en l’àrea metropolitana de València”, segons han indicat.

Per a la formació ecologista, no es pot ajustar a la legalitat “una barbaritat urbanística especulativa que condueix al col·lapse mediambiental de la zona”.

La nova Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) “no pot beneir” projectes “megalòmans” com els desenvolupats per les antiga Actuació Territorial Estratègica (ATE) del PP, el model econòmic del qual va desembocar en “la burxada de la bambolla immobiliària, i la dramàtica crisi de l’any 2008”, les conseqüències del qual “encara pateix” la ciutadania, afig.

Verds-Equo ha reafirmat la seua aposta pel comerç local, així com per la creació d’ocupació estable i de qualitat, al mateix temps que recorda que les grans superfícies “mai han sigut garantia” de creació de llocs de treball i sí que “perjudiquen seriosament” l’economia de proximitat.

A açò, segons assenyala, se suma el risc ambiental provocat per l’augment del tràfic en una via ja saturada, que comportaria “un repunt” dels nivells de contaminació atmosfèrica “atemptant” contra l’Estratègia Valenciana Contra el Canvi Climàtic del Consell.
Per a la formació ecologista, és necessari apostar per un desenvolupament econòmic sostenible basat en el benestar de les persones i “no els beneficis d’uns pocs”, que impulse un model turístic i de consum respectuós amb l’entorn.