Grezzi es converteix en regidor de Platges i Qualitat Acústica i de l’Aire i segueix al capdavant de Mobilitat

Una altra modificació d'última hora respecte a la distribució que van anunciar divendres passat és la inclusió de la regidoria de Salut i Consum Responsable, que assumeix Emiliano García (PSPV)

El regidor de Compromís per València Giuseppe Grezzi ha assumit les regidories de Platges i Qualitat Acústica i de l’Aire, juntament amb la de Mobilitat Sostenible i Transport Públic que ja ostentava durant la passada legislatura.

Es tracta d’un dels principals canvis de l’organigrama definitiu fruit del nou pacte entre Compromís i el PSPV en l’Ajuntament de València. El govern està “plenament constituït” després de la primera junta ordinària i la delegació formal de totes les competències, com ha anunciat en roda de premsa el nou vicealcalde, Sergi Campillo (Compromís).

En concret, les regidories de Platges i Qualitat Acústica i de l’Aire que inicialment anava a dirigir l’edil de Compromís Lucía Beamud –la més jove del consistori– passen a les mans de Grezzi, que continua al capdavant de Mobilitat Sostenible i Transport Públic. La passada legislatura, este departament va recaure en Pilar Soriano, també de la coalició.

Una altra modificació d’última hora respecte a la distribució que van anunciar divendres passat l’alcalde, Joan Ribó (Compromís), i la vicealcaldesa socialista, Sandra Gómez, és la inclusió de la regidoria de Salut i Consum Responsable, que assumeix Emiliano García (PSPV), també responsable de Turisme i Internacionalització.

L’Ajuntament de València queda així repartit en les nou àrees ja anunciades, a més d’Alcaldia: Gestió de Recursos (Luisa Notario, Compromís); Protecció Ciutadana (Aarón Cano, PSPV); Benestar i Drets Socials (Isabel Lozano, Compromís); Educació, Cultura i Esport (Pere Fuset, Compromís); Desenvolupament Urbà i Vivenda (Gómez); Mobilitat Sostenible i Espai Públic (Grezzi); Ecologia, Emergència Climàtica i Transició Energètica (Campillo); Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació (Pilar Bernabé, PSPV), i Participació, Drets i Innovació de la Democràcia (Ramón Vilar, PSPV).

Els representants municipals de Compromís ostenten un total de 26 regidories, mentre que els socialistes estan al capdavant de la resta dels 19 departaments. L’acord es va tancar el divendres després d’arribar a bon port les negociacions de diverses setmanes entre les dos parts i concloure que l’executiu local comptarà per al període 2019-2013 amb dos vicealcaldies.

ValenciàEspañol