jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cicle de conferències del Grup De Reüll: 25 anys difonent l’art contemporani a la comarca de la Marina Alta

El cicle de conferències que organitza el Grup De Reüll celebra enguany el 25 aniversari.

El cicle de conferències que organitza el Grup De Reüll celebra enguany el 25 aniversari. Un quart de segle ininterromput difonent aspectes de l’art contemporani en les poblacions de la Marina Alta de la mà de directors de museus, crítics d’art, artistes i experts universitaris com Tomás Llorens, Soledad Sevilla, Juan Manuel Bonet, Javier Maderuelo, Kevin Power o el fotògraf Joan Fontcuberta, entre molts altres.
 
La programació del cicle ha estat presentada hui en l’Ajuntament de Dénia per el regidor de Cultura, Rafa Carrió, el president del Grup De Reüll, Josep Ginestar, i la vicepresidenta del col·lectiu, Anna Perles.
 
En este 25 aniversari, el cicle es centra en la temàtica del cinema, encetada en l’anterior edició i que, en opinió d’Anna Perles, “és la màxima expressió plàstica”. Arranca demà, 3 de maig, a Dénia (Casa de Cultura), amb la ponència “Vídeo-performance hacia la interdisciplinariedad: Creaciones desde distintos ámbitos artísticos” de la doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València Maica Ontiñano.
 
La següent conferència tindrà lloc a la Casa de Cultura de Pedreguer el 31 de maig. Josefina Méndez Vázquez, doctora, investigadora i professora tutora de la UNED analitzarà la creació de la imatge de la dona a través del cinema en la seua xarrada titulada “Perfiles de mujer en el cine español”.
 
El cicle es reprendrà després de l’estiu amb la conferència “Film de danza, La convergencia coreogràfica entre el operador de cámara y el bailarín” que impartirà el 20 de setembre al Centre Social de Jesús Pobre el professor en Belles Arts de la Universitat de Saragossa i director fundador de Rawproducciones Rubén Díaz de Greñu Marco. Segons ha explicat Perles, el conferenciant abordarà com es crea un film de dansa i els seus paral·lelismes amb el procés creatiu d’una obra pictòrica.
 
A la Casa de Cultura de Xàbia, el 4 d’octubre, Isabel Soler, llicenciada en Belles Arts, màster en art-teràpia i treballadora d’AMADEM, i Anna Perles, que, a més de vicepresidenta de De Reüll és monitora en el TAPIS de Xàbia i presidenta de l’associació Escola de Cinema Riurau, oferiran la conferència “El cine como reflejo de lo invisible”.
 
“La vigencia del cine negro clásico” és el títol de la ponència que tindrà lloc a la Casa de Cultura d’Ondara el 25 d’octubre, impartida per l’escriptor i director de continguts del festival València Negra, Santiago Álvarez.
 
El 25 cicle de conferències de De Reüll finalitzarà el 29 de novembre a Dénia amb una xarrada sobre la influència diària de la publicitat i els mitjans de comunicació en les nostres vides que duu per títol “Imaginando otros escenarios posibles a partir de interrogantes de la cultura visual”. Serà impartida per la doctora, investigadora i professora de la Facultat de Magisteri de València Amparo Alonso-Sanz.
 
Totes les conferències són d’entrada lliure i començaran a les 20 hores.
 
El regidor de Cultura denier, Rafa Carrió, ha felicitat als representants del Grup De Reüll per l’organització del cicle, “que sempre ens planteja temes importants i interessants”, i per la tasca que realitzen en favor de la cultura i de la comarca, a més de garantir el suport de l’Ajuntament de Dénia a esta activitat que enguany celebra el 25 aniversari.
 
Per la seua banda, el president de De Reüll, Josep Ginestar, ha assenyalat que el cicle de conferències és una de les accions que desenvolupa De Reüll, un col·lectiu “de dinamització plàstica en la Marina Alta” que naix a l’hivern de 1990 amb l’objectiu d’aconseguir que l’art contemporani “tinguera un lloc al si de la comarca”.
 
De Reüll, “el grup plàstic degà del País Valencià”, en paraules de Ginestar, també ha desenvolupat intervencions plàstiques urbanes en espais de la comarca, com la que va organitzar durant anys al castell de Dénia i que, en opinió del president del grup, “hauria de recuperar-se”. I va posar en marxa la gestió d’un espai plàstic contemporani, la Sala Lambert de Xàbia, “que fou paradigmàtica dins de l’art contemporani del País Valencià” i on van exposar artistes amb una important projecció nacional i internacional.
 
Una llarga trajectòria que es repassarà, segons ha anunciat Ginestar, en una exposició que s’inaugurarà al 2019 al Centre del Carme de València, comissariada per Rafael Tormo.

Últimas noticias

Contenido relacionado