Tres xiquets ferits en una atracció de fira a Guadassuar

L'incident va succeir quan l'atracció, de tipus roda, estava parant, i el seu responsable es va adonar i va frenar la maquinària, per la qual cosa va ser aparatós però no greu, segons Montañana

Unes xiquetes gaudeixen d'una de les atraccions incloses en Expojove. EFE/Arxiu

Tres xiquets de Guadassuar (València) han resultat ferits de diversa consideració, dues d’ells amb magulladures i una tercera amb ferides en una cama, en eixir llançats  d’una atracció de fira en un accident ocorregut al voltant de les huit de la vesprada d’aquest divendres.

La xiqueta, que va patir lesions en una cama, d’11 anys, va ser traslladada a l’hospital La Fe de València, on ha sigut intervinguda i es troba bé, mentre que els altres dos menors -un xiquet i una xiqueta de 10 anys- van ingressar a l’hospital de la Ribera per colps i magulladures.

L’accident va ocórrer al voltant de les huit de la vesprada d’ahir en la Fireta de Guadassuar, que se celebra des de fa anys amb motiu de la festivitat de Sant Vicent Màrtir, en soltar-se el passador del seient de tres places on anaven els xiquets i eixir llançats , segons ha informat Efe l’alcalde del municipi, Salvador Montañana.

L’incident va succeir quan l’atracció, de tipus roda, estava parant, i el seu responsable es va adonar i va frenar la maquinària, per la qual cosa va ser aparatós però no greu, segons Montañana.

Segons han comentat les famílies dels menors a l’alcalde, que s’ha posat en contacte amb ells per a interessar-se per l’estat dels xiquets, la xiqueta ingressada en La Fe va patir ferides en una cama, de les quals ha sigut intervinguda, i un colp en la mandíbula.

Els altres dos xiquets, amb magulladures i algun bony, han passat bona nit i estan a l’espera d’una última revisió per a rebre l’alta hospitalària.

Al lloc, al carrer Gran Via, es van desplaçar una ambulància SAMU i un vehicle de Suport Vital Bàsic, segons indica el CICU.

L’alcalde s’ha posat a la disposició de les famílies per al que necessiten, igual que els firaires, les atraccions dels quals compleixen amb totes les mesures de seguretat i són “molt acurats”, segons Montañana.

Es tracta d’una fira que compta amb atraccions homologades, que se celebra des de fa molts anys a Guadassuar organitzada per l’Ajuntament i atrau multitud de veïns de la Ribera.

Segons l’alcalde, mai aquesta fira, la més antiga de la comarca amb 400 anys d’història, ha registrat un accident d’aquestes característiques.

Montañana ha destacat que els firaires, que són del mateix municipi i són professionals del sector, estan dolguts i s’han oferit a les famílies per al que puguen necessitar.

Publicitat