lunes, 20 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Guadassuar es prepara per a les festes del Crist de la Penya i la Misericòrdia

Les festes del Santíssim Crist de la Penya tornen un any més a Guadassuar amb l’arribada del primer cap de setmana d’agost. Els festers i festeres són els encarregats de presidir-les i fan una crida a tota la ciutadania de Guadassuar a participar del trasllat, la processó i els actes programats en aquest any.

El divendres 4 d’agost, en acabar la missa vespertina, començaran els actes amb la interpretació a càrrec de membres de la Societat Unió Santa Cecília de Guadassuar del ‘Toc del retorn’, que anuncia l’arribada de les festes majors.

El dissabte 5 d’agost, vespra de la Festivitat del Santíssim Crist de la Penya, després de la missa de la vesprada, s’iniciarà una cercavila amb la Creu Processional acompanyada pels festers i festeres i els seus acompanyants i familiars, conjuntament amb les autoritats locals, el Clero i la Banda de Guadassuar. El recorregut anirà des de l’Església Parroquial fins a l’Ermita de Sant Roc, per procedir després al trasllat de la imatge a les 21.00 h del Santíssim Crist de la Penya fins a l’Església de Sant Vicent Màrtir. La jornada finalitzarà amb un concert extraordinari de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar a les 23.00 h a la Plaça Major.

El diumenge 6 d’agost, des de primera hora del matí s’han programat activitats per a la festivitat del Santíssim Crist de la Penya. A les 8.00 h, després del volteig a l’alba de les campanes, es realitzarà un llançament de salves, una per cada membre dels Festers i Festeres del Santíssim Crist de la Penya de 2017. Posteriorment, a les 9.30 h començarà la cercavila a càrrec de la Banda de Guadassuar. Els actes matinals finalitzaran amb una missa solemne en honor al Santíssim Crist de la Penya, amb la participació de la Coral Polifònica ‘Mestre Llorenç Ruiz’ de Guadassuar.
A la vesprada, a les 20.30 h, iniciarà la processó del Crist de la Penya que, abans de l’entrada de la imatge a l’Ermita de Sant Roc, es dispararà a la plaça de la Comunitat Valenciana un gran Castell de Focs d’Artifici a càrrec de la Pirotècnia Crespo d’Alzira. Per finalitzar el cap de setmana, a les 23.00 h es tancarà la festivitat del Crist amb un sopar de germanor i revetlla, organitzat pels Festers i Festeres del Santíssim Crist de la Penya, a la plaça de la Generalitat Valenciana amb l’actuació de Xiromita Trad Project.

El dilluns 7 d’agost, festivitat de la Mare de Déu de la Misericòrdia, organitzada un any més per les quintes del 67, ja que no hi havia festeres per fer el relleu, començarà a les 8.00 h amb el llançament de salves, una per cada membre de les festeres de 2017. A les 12.00 h es farà la missa, cantada per la Coral de Guadassuar, i a les 20.30 h, tot en honor a la Patrona, iniciarà la processó, que recorrerà l’itinerari de costum i, abans de l’entrada a l’Església, es dispararà un castell de focs d’artifici des de la plaça de Ravalet. Ja a l’interior del temple, es cantaran els ‘Gojos a la Mare de Déu de la Misericòrdia de Guadassuar’. A les 23.00 h finalitzarà la festivitat amb un sopar de germanor i revetlla a la plaça de la Generalitat Valenciana que estarà amenitzat per l’actuació del Grup Mito.

Últimas noticias

Contenido relacionado