06:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els guanyadors del Sona la Dipu es van de gira per Estats Units

Lígula, un dels dos guanyadors del concurs Sona la Dipu 2016, ha participat en el prestigiós festival South by Southwest (SXSW) durant la seua gira a Estats Units, a més de promocionar amb professionals de la indústria discogràfica la gravació del seu pròxim disc. La gira americana confirma la dimensió internacional a la qual no renuncia el programa musical de la Diputació de València, que en la seua última edició ja va recórrer els principals festivals de la geografia espanyola.

La primera cita en la seua ruta nord-americana va ser Austin, on la banda va tocar en el South by Southwest (SXSW), festival de referència en l’àmbit mundial en la indústria musical. El septet de folk-rock va compartir cartell amb artistes internacionals com Nile Rodgers, The Drums i Izal. “Va ser un festival molt diferent de qualsevol altra cosa que havíem conegut. Estàvem acostumats als festivals d’Espanya, que estan en un recinte, i Austin era tota una ciutat dedicada a la música. Com si fóra València en Falles, però en lloc de falles hi havia concerts de música”, explica el bateria del grup, Joan Carranza.

La ciutat texana va acollir al grup valencià amb una agenda repleta d’entrevistes amb representants de companyies discogràfiques, productors musicals i premsa internacional. “El dia a dia consistia en buscar oportunitats”, diu Joan. A més de les cites per a promocionar als artistes, Lígula va tocar en l’emblemàtic Hotel Vegas i el South Congress Hotel, i van aprofitar l’oportunitat per a assistir a concerts de grups americans i conèixer diferents estils. “Hi havia tot tipus d’estils, però sentim que el nostre era particular i que a la gent li va agradar perquè no estan acostumats a escoltar alguna cosa així”.

Els últims tres dies van viatjar a Nova York, on van tocar en Bowery Electric i la sala de Brooklyn Gold Sounds, amb bandes neoyorkines com teloners. “Mantenir el contacte amb els representants de discogràfiques dependrà del treball que fem amb el pròxim disc, però et dóna perspectiva veure que el teu estil és ben acollit fora d’Espanya”, explica el bateria de Lígula.

Últimas noticias

Contenido relacionado