La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària desmantellen un magatzem il·legal de venda de tabac i begudes alcohòliques a Puçol

Un home de 61 anys suposadament emplenava paquets de tabac amb picada de tabac i venia els productes de manera il·lícita

Guàrdia Civil

Dins de les diferents inspeccions en matèria fiscal, en particular en labors del tabac i en el marc de l’operació “USTURA” la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desmantellat un punt de venda il·legal de tabac i begudes alcohòliques a Puçol. L’operatiu ha sigut desenvolupat per membres de la Patrulla Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de Sagunt i funcionaris de Vigilància Duanera de València.

Els responsables d’este cas van recopilar informació i van sorprendre a un home de 61 anys i origen espanyol com a responsable de la distribució de tabac de contraban i begudes alcohòliques de forma il·lícita en un magatzem de Puçol.

Després de realitzar una inspecció en este lloc, es va descobrir en el seu interior la tinença de labors de tabac procedent de contraban, així com utensilis per a la confecció de cigarretspaquets de tabac buits i tubs de paper per a farciment de picada de tabac, per a la seua posterior venda a particulars i establiments públics de la zona.

Fruit de la localització de les alarmes de seguretat, es van intervenir diverses botelles de begudes derivades que presentaven signes de força en el tap de la botella, després d’haver inutilitzat l’alarma de seguretat que portaven. Totes les begudes relacionades han sigut intervingudes. A més, es va intervenir abundant documentació sobre clientela i facturació irregular (notes de lliurament), que estan sent estudiades pels responsables de l’operació a fi d’esclarir totalment els fets delictius.

Modus operandi

El modus operandi consistia en la compra de begudes procedents de xicotets furts en establiments de la zona, a les quals després d’inutilitzar les alarmes, etiquetes o codis de barres de seguretat, en este últim cas suposadament eren reemplaçades per etiquetes, precintes o codis de barres falsificats, per a la seua posterior posada en el mercat a través d’establiments públics (bars) de la zona.

La picada de tabac era adquirida en el mercat il·legal per a la fabricació de cigarrets que posteriorment eren distribuïts en paquets prefabricats. Els puros “caliqueños” i paquets de tabac procedents de tercers països, era adquirits en el mercat il·lícit i distribuït entre particulars i establiments públics (bars) de la zona.

Publicitat