Guàrdia Civil desarticula dos punts de cultiu de droga

S'han detingut a 2 persones i s'ha confiscat un total de 23 plantes de marihuana amb un pes de 30 quilos localitzades en un hivernacle.

La Guàrdia Civil de Torreblanca ha detingut en una primera investigació a dos homes com a suposats autors d’un delicte contra la salut pública. Amb motiu dels serveis que la Guàrdia Civil té establits per a combatre el tràfic de substàncies estupefaents a la província, va tindre coneixement que en la localitat de Torreblanca es podia estar produint un suposat delicte de cultiu de substàncies estupefaents, concretament marihuana.

Per tals motius es va iniciar una investigació a fi de localitzar algun cultiu per la zona, esbrinant la ubicació d’un hivernacle en la localitat que possiblement albergava en el seu interior una plantació de marihuana.

Personats en el lloc es van entrevistar amb el propietari del terreny on se situen diversos hivernacles, dins dels quals hi ha nombroses plantes de tomaques, constatant que a l’interior d’un d’ells, semiocult entre les nombroses fileres de tomaqueres, hi havia diverses plantes d’una substància que per les seues característiques externes i per la forta olor que desprenien podria tractar-se de plantes de tipus cannabinoide, concretament marihuana, realitzant un comptatge de 23 plantes de grandària gran llançant un pes de 30 Quilos aproximadament.

Per tot això la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de dos homes, de 29 i 35 anys, tots dos eren emprats en l’hivernacle, com a suposats autors d’un delicte contra la salut pública. L’actuació va ser realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de Torreblanca amb el suport de Policia Local de la localitat.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Guàrdia de Castelló. En la segona intervenció la Guàrdia Civil de Torreblanca ha detingut a un home com a suposat autor d’un altre delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar quan els guàrdies civils van conéixer que en un local de Torreblanca es podia estar produint un cultiu Indoor de marihuana, després de la realització de nombroses perquisicions i altres gestions més tècniques, van localitzar la ubicació exacta del lloc, comprovant un consum anòmal d’electricitat, i una vegada a l’interior van trobar uns blocs de formigó amb la quantitat de mig quilo de cabdells secs de marihuana disposats per a la seua venda.

A més es va procedir a l’aprehensió d’elements relacionats
amb el cultiu Indoor, com ara jardineres, abonament, llums, extractors, terra i cubs de grans dimensions per al reg.

Per tot això la Guàrdia Civil va procedir a la identificació i detenció, d’un home de 51 anys, com a suposat autor d’un delicte contra la salut pública. L’actuació va ser duta a terme per efectius de la Guàrdia Civil del Lloc de Torreblanca, amb el suport de l’Equip ROCA de Castelló i el servei Cinológico de la comandància de la Guàrdia Civil de Castelló.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat d’Instrucció núm. 6 Guàrdia de Castelló. Per a més informació poden contactar amb l’Oficina Perifèrica de Comunicació de la Guàrdia Civil, en el telèfon 964.22.46.00, ext. 241 o en el 628.140.650.