13.1 C
Valencia

La Guàrdia Civil obri una investigació per l’escarni a Mónica Oltra i practica identificacions

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per l’escarni que un grup d’ultradreta li va fer en el seu domicili particular a la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, i ha practicat identificacions.

Així ho ha indicat este dijous en una compareixença davant els mitjans de comunicació el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha rebutjat “qualsevol acte intimidatori”. “En una societat democràtica no té cabuda cap actuació que denote intimidació”, ha postil·lat.

- Publicitat -

Moragues ha explicat que després de tindre coneixement de l’escarni a Oltra, la Guàrdia Civil es va presentar immediatament en la seua vivenda, “als cinc minuts”, va obrir una investigació i va procedir a realitzar identificacions.

Els agents han elaborat un primer informe sobre els incidents registrats ahir i s’han practicat les identificacions després de les fotografies i vídeos aportats tant per Oltra com pel seu entorn. També hi ha hagut identificacions de vehicles.

- Publicitat -

Preguntat per si el grup d’ultradreta que va realitzar l’escarni és Espanya 2000, ha indicat que “hi ha vídeos, imatges, fotografies i identificacions, i una vegada es complete la investigació, es procedirà a identificar una per una a les persones existents”, ha asseverat.

Amb Puig i Oltra

- Publicitat -

Moragues ha indicat que anit mateix es va posar en contacte tant amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, com amb Oltra, i este matí ha tornat a parlar amb la vicepresidenta. “Coincidim que els demòcrates, els que respectem les normes, hem d’anar de forma conjunta i sumar esforços per a evitar qualsevol tipus de violència o intimidació”, ha assenyalat. Ha comentat que anit Oltra “estava preocupada sobretot pel seu entorn familiar”.

Al seu juí, “no s’han d’usar actes violents de forma partidista i els escarnis o qualsevol tipus d’acte violents són reprovables vinguen d’on vinguen i els patisca qui els patisca”, ha postil·lat.

Moragues ha advocat per “baixar la tensió del carrer entre tots i evitar coste el que coste l’efecte contagi del que està succeint a Catalunya”. “Apel·le a la moderació i a la lleialtat institucional per a rebaixar la tensió existent”, ha dit.

“Hem de vorellar els extremismes i eradicar la violència i la intimidació. No hem d’encoratjar a través de declaracions que no contribuïsquen a rebaixar la crispació”. “Els demòcrates –ha reiterat– hem d’apartar qualsevol tipus d’extremisme siga del signe que siga i treballar per a rebaixar la tensió. Hem d’anar tots de la mà, amb lleialtat institucional”, ha puntualitzat.

Així, ha apel·lat a la “moderació de tots els responsables polítics, siguen del partit que siguen, perquè és una qüestió que ens afecta tots i els demòcrates hem d’anar junts de la mà”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià