6.9 C
Valencia

Vint detinguts per gestió irregular de residus sanitaris de Covid-19

La multinacional emprava caixes de cartó per a guardar les bosses infeccioses, incomplint les normes de seguretat marcades per la legislació.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha obert una investigació a una empresa que pertany a un holding internacional americà per una mala gestió de residus sanitaris de Covid-19 i ha detingut 20 persones.

La firma, que operava a Espanya i Portugal i té la seu principal a Londres, hauria guanyat prop d’un milió d’euros estalviant costos en envasos, manipulació i equips de protecció i provocant un increment del risc de dispersió del virus.

L’operació Ribio s’ha centrat en les seus de l’empresa a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Madrid, i també en les de Portugal.

La multinacional emprava caixes de cartó per a guardar les bosses infeccioses, incomplint les normes de seguretat marcades per la legislació. Això generava un risc per als treballadors que manipulaven i transportaven els envasos, especialment en empreses subcontractades no habilitades per aquests tipus de residus i on els transportistes no disposaven de qualificació ni protocols d’actuació.

- Publicitat -

Segons la investigació, els responsables de l’empresa haurien incorregut en diversos delictes relacionats amb la gestió irregular de residus, delictes contra els drets dels treballadors i contra la salut pública.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià