6.3 C
Valencia

Desmantellat un grup que havia robat 276 animals a la província de València

L'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xativa en el marc de l'operació "CORUFO" ha desmantellat este grup criminal i aconseguit detenir a 7 persones presumptament implicats en robatoris que van ser comesos durant l'estat d'alarma a les comarques de Vall d'Albaida, La Costera i La Canal de Navarrés

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil dins dels serveis establerts de manera permanent, en el marc del pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes ha desmantellat un grup criminal dedicat al robatori de bestiar a la província de València.

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xàtiva, en el marc de l’operació CORUFO, ha procedit a la detenció de 7 persones, esta operació es va iniciar a mitjans del mes de març degut a diversos delictes comesos en explotacions ramaderes arribant ascendir el nombre d’animals sostrets entre cabres i ovelles a 279, la majoria dels delictes van ser comesos durant l’estat d’alarma en la fase més crítica del confinament.

Gràcies a les detencions efectuades s’ha aconseguit desarticular una organització criminal dedicada al robatori de bestiar tant oví com caprí que va arribar a cometre fins a 10 delictes de robatori amb força a les comarques de la Vall d’Albaida, La Costera i La Canal de Navarrés. A més s’han pogut recuperar uns 40 espècimens entre cabres i ovelles els quals han estat reconeguts pels perjudicats.

Posteriorment es va localitzar una explotació ramadera situada en la localitat de Canals, on es van aprehendre 40 animals, gran part d’ells reconeguts sense cap gènere de dubtes pels denunciants.

- Publicitat -

Estes persones robaven els animals a la nit en explotacions ramaderes, forçaven el clos trencant els cadenats per a aceder a l’interior. Utilitzaven furgonetes per a transportar els animals, alguns d’estos animals van ser venuts a una persona que els guardava en un corral en la localitat de Canals.
El receptador d’este bestiar va publicitar la venda d’estos animals a través d’Internet. La identificació d’este bestiar havia estat eliminada perquè no se sabés la seua veritable procedència.

La fase d’explotació d’esta operació va culminar amb la detenció de 7 homes d’edats compreses entre els 22 i 48 anys i nacionalitat espanyola i marroquí, per la seua presumpta implicació en diferent grau en els delictes de robatori amb força, recaptació i pertinença a organització criminal.
Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Xativa

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià