La Guàrdia Reial es desplegarà en 17 municipis de Castelló

Els efectius estaran a Castelló de la Plana, Vila-real, Borriana, Onda, Segorbe, Nules, Orpesa, Morella, Benicarló, l'Alcora, Vilafranca, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Cinctorres, Catí, Sant Mateu, Montanejos entre uns altres.

381

Desset municipis de la província acolliran un desplegament que tindrà el seu punt àlgid entre els dies 18 i 22 d’abril, en ells un total de 550 militar dels 3 exèrcits desfilaran davant els veïns de les principals localitats de la província, un operatiu compost per 100 vehicles, 16 motocicletes, 78 cavalls i 8 gossos.

Ahir al migdia es va presentar en l’Ajuntament de Castelló, el detall de l’exercici 2018 de la Guàrdia Reial Espanyola, que se celebrarà en la província de Castelló entre els dies 18 i 22 d’abril. La finalitat d’estes jornades és doble:

• D’un costat, la de donar-nos a conéixer i projectar la imatge institucional de la nostra unitat estrenyent, així, els llaços amb la població civil a través de la realització d’exhibicions públiques de les capacitats pròpies d’algunes de les nostres singulars unitats, conferències en diferents centres educatius, exposicions, cercaviles, un concert i una parada militar en la qual 200 castellonenques podran prestar el seu jurament davant la bandera d’Espanya.

• D’altra banda posar en pràctica i desenvolupar les tècniques i capacitats de comandament i control, suport logístic i activitats tàctiques d’instrucció i ensinistrament pròpies de tota unitat militar: marxes d’enduriment a peu, a cavall i amb moto, pràctiques amb embarcacions pneumàtiques, immersions en embassament i diverses destreses pròpies de la vida i moviment d’unitats militars en alta muntanya.

El desplegament militar finalitzarà el diumenge dia 22 d’abril, a les 1200, amb una parada militar en el Parc Ribalta en la qual els castellonencs que ho desitgen, fins a arribar al nombre de 200, podran realitzar el seu jurament davant la bandera d’Espanya. Les instàncies per a participar en la jura han de lliurar-se en la Subdelegació de Defensa de Castelló. L’acte militar serà presidit pel cap de la Càmera Militar de la Casa de La seua Majestat el Rei, almirall D. Juan Ruiz Casas.

La Guàrdia Reial és una unitat de les Forces Armades d’Espanya al servei del rei d’Espanya i formada per forces de l’Exèrcit de Terra, l’Armada, Exèrcit de l’Aire i Cossos Comuns de les FAS. És una unitat d’interexèrcits de les Forces Armades que integra les peculiaritats de cada Exèrcit, Cossos Comuns i Especialitats de les Forces Armades, formant un mosaic que la singularitza. Les ubicacions de la Guàrdia Reial són tres: aquarterament situat a El Pardo a Madrid, un destacament a Palma (Mallorca) i les instal·lacions de la Unitat de Música en el Palau Reial de Madrid.