L’Ajuntament de València entrega els guardons a ‘Les Dones de la Festa’

Han sigut premiades l'orfebre Elisa Peris, l'artista fallera Maria Navarro, la vicepresidenta de la Junta Central Fallera Ma Carmen Rodríguez i la música Patricia Rosaleñ

L’Ajuntament de València ha entregat hui els diplomes a les dones guardonades en l’acte ‘Reconeixement a les Dones de la Festa’ pel seu treball en favor de la cultura festiva de la ciutat. L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha participat en este esdeveniment, al qual també han assistit les Falleres Majors de València 2019 i les seues Corts d’Honor.

La primera dona guardonada ha sigut Elisa Peris Roca, que ha dedicat tota la seua vida a l’orfebreria, seguint amb l’ofici familiar, i en 2005 es va posar al cap del taller, introduint novetats de les noves tecnologies. D’altra banda, ha sigut reconeguda Maria Navarro Molina, que des de 1950 treballa en el taller faller de Carrosses Sánchez SL. Així mateix, s’ha premiat a Mª Carmen Rodríguez Fernández, vicepresidenta de Junta Central Fallera i actualment treballadora en l’àrea de Protocol de l’Ajuntament. També ha sigut guardonada la directora de diverses bandes de música, Patricia Rosaleñ Serrador, que ha dedicat la seua vida a la docència en este àrea i compagina el treball social amb la música, ja que ha creat una formació musical especialment adreçada a persones amb alzhèimer i diverses funcionalment, entre altres.

“És el quart any que se celebra este acte perquè pretenem ressaltar la participació decisiva de la dona en les Falles, que no ha estat sempre visualitzada i és necessari realitzar esta labor i que, en el marc del 8 de març, els sostres de cristall que puguen haver-hi en el món de les Falles se superen definitivament i la dona estiga en igualtat amb la resta de companys”, ha assenyalat Ribó.

Lozano ha explicat que “estos premis són una manera de posar en valor el treball que realitzen moltes dones perquè la gran festa d’esta ciutat estiga abanderada per la igualtat de gènere“. D’altra banda, Fuset ha assenyalat que “és el quart any que es realitza este acte per a reconéixer totes eixes dones que al llarg de la història no han tingut visibilitat”, i s’ha dirigit a les guardonades per a dir-los que “representen a les milers de dones que també mereixen este premi“.

 

CatalanSpanish